Η Groupama Ασφαλιστική και ο Γιώργος Σιγάλας κοντά στους φοιτητές

Workshop για φοιτητές, με θέμα «Αναπτύσσοντας επαγγελματικές δεξιότητες μέσω του αθλητισμού», διοργάνωσε η Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού της Groupama Ασφαλιστικής την Παρασκευή 15/12/2017 στο Ιωνικό Κέντρο στην Πλάκα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με κεντρικό ομιλητή τον βετεράνο διεθνή καλαθοσφαιριστή Γιώργο Σιγάλα.

Στόχος του συγκεκριμένου workshop ήταν τόσο η διερεύνηση της σχέσης ανάμεσα στις αθλητικές και στις επαγγελματικές δεξιότητες, όσο και η επίδραση του αθλητισμού στο «κτίσιμο» μιας ισχυρής επαγγελματικής προσωπικότητας. «Εάν θέλεις να αντιγράψεις την τέχνη για να χτίσεις πρωταθλήτριες ομάδες, που απαρτίζονται από ταλέντα με διακριτή ηγεσία και κοινό στόχο, που αναπτύσσουν άμιλλα, αλλά αγωνίζονται από κοινού, που αντέχουν να χάνουν και ανασυντάσσονται, και η διαφορετικότητα τους είναι παράγοντας επιτυχίας, τότε ο πιο κατάλληλος χώρος είναι ο αθλητισμός και μάλιστα οι πρωταθλήτριες ομάδες» δήλωσε η Μαρίνα Βέργου, διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού.

Μέσα από μια δημιουργική συζήτηση για το ομαδικό πνεύμα, την ηθική και την ευγενή άμιλλα, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να αντιληφθούν πώς οι θεμελιώδεις αρχές που υπηρετεί ο αθλητισμός συμβάλλουν καθοριστικά στη διαμόρφωση της ταυτότητας του μελλοντικού εργαζομένου στον επαγγελματικό στίβο. Άλλωστε, αξίες που διέπουν τον αθλητισμό, όπως αυτές της ηγεσίας, της ισχυρής αυτοεκτίμησης, της αφοσίωσης, του δίκαιου παιχνιδιού, του αλληλοσεβασμού και της εντιμότητας στις προσωπικές σχέσεις, αποτελούν τη βάση και για τη μετέπειτα επιτυχημένη επαγγελματική διαδρομή.

«Η Groupama Ασφαλιστική συνεχίζει να πρωτοστατεί σε δράσεις επιμορφωτικού  χαρακτήρα, που έχουν στόχο την καλύτερη δυνατή ενημέρωση για θέματα που σχετίζονται άμεσα με βασικούς πυλώνες της κοινωνίας μας, όπως η εργασία και ο αθλητισμός» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*