ΕΙΑΣ: Σεμινάριο στρατηγικής διοίκησης αλλαγών, εισαγωγής καινοτομιών – Ο ρόλος της ηγεσίας

Από το ΕΙΑΣ ανακοινώθηκε νέο εκπαιδευτικό σεμινάριο στρατηγικής διοίκησης αλλαγών και εισαγωγής καινοτομιών – Ο ρόλος της ηγεσίας, το οποίο θα διεξαχθεί την Τρίτη 23 και την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018, από τις 16:00 έως τις 19:45.

Η Ηγεσία είναι ο παράγοντας εκείνος που μας κινητοποιεί, μας ενδυναμώνει και μας καθιστά επιδεκτικούς στις αλλαγές και στις καινοτομίες είτε είμαστε εμείς που τις αναπτύσσουμε και τις εφαρμόζουμε, είτε είμαστε εμείς που τις αποδεχόμαστε.

Το εν λόγω Εκπαιδευτικό Σεμινάριο αναλύει ενδελεχώς την έννοια και το περιεχόμενο των δημιουργικών αλλαγών και καινοτομιών που χαρακτηρίζουν τη ζωή μας των τελευταίων δεκαπέντε – είκοσι ετών και επικεντρώνεται κυρίως σε εκείνες τις επιχειρησιακές αλλαγές και τις καινοτομίες που καλούμαστε να διαχειριστούμε στη δουλειά μας ή να εισαγάγουμε στην καθημερινότητα της εργασίας μας.  Μας βοηθά να βλέπουμε στρατηγικά την προοπτική των αλλαγών και των καινοτομιών στον τρόπο με τον οποίο δουλεύουμε και είμαστε αποδοτικοί.  Ταυτοχρόνως, μας βοηθά να εντάξουμε καλά και όχι φοβικά στην ψυχολογία μας τις εν λόγω αλλαγές ή καινοτομίες, ώστε να εξακολουθούμε να νιώθουμε καλά στη δουλειά μας, στις σχέσεις μας, με τους συναδέλφους, συνεργάτες μας και τους πελάτες μας, καθώς και να τις αξιοποιούμε προς όφελος της παραγωγικότητας μας, της εργασιακής μας σταθερότητας και της ψυχικής μας ισορροπίας.

Σε αυτή την έννοια, το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο, διάρκειας οκτώ (8) ωρών αναπτύσσει την ακόλουθη κύρια θεματολογία:

α.  Η ζωή μας και η δουλειά μας στην ψηφιακή εποχή

β.  Πηγές αλλαγών και καινοτομιών: Η Διοίκηση τους, οι ευκαιρίες που απορρέουν και η διαχείριση των απειλών

γ.  Τι έχει αλλάξει και τι θα αλλάξει σύντομα στη δουλειά μας

δ. Πώς διαχειριζόμαστε εγκαίρως, δημιουργικά και αποδοτικά, αλλαγές και καινοτομίες που πιστεύουμε ή δεν πιστεύουμε

ε. Πώς δημιουργούμε αξία υπέρ της επιχείρησης και των πελατών μας

στ.  Ο ρόλος της Ηγεσίας στην ανάπτυξη και στην εφαρμογή αλλαγών και καινοτομιών: Όραμα, έμπνευση, αξιοπιστία και ήθος.

ζ.  Πόσο ηγετικοί είμαστε

η.  Ηγετικά πρότυπα και τύποι Ηγετών

θ.  Πώς κινητοποιούμε θετικά το περιβάλλον μας?

ι.  Η αξιοπιστία και το ήθος, συνώνυμα της Ηγεσίας

Εισηγητές Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου

Εισηγητής του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου είναι ο κος Αντώνης Σπανός, Επικεφαλής Αξιολογητής και Senior Trainer, πιστοποιημένος από την ΕΕ και τον EFQM. Δίδαξε ως επισκέπτης στα Πανεπιστήμια Πειραιά, Dubrovnik της Κροατίας και St Joseph Beirut του Λιβάνου. EFQM Ambassador για την Ελλάδα και την Κύπρο. Management Excellence Expert της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγγραφέας βραβευμένων βιβλίων Διοίκησης και Αριστείας. Υπήρξε σύμβουλος της Κυβέρνησης του Λιβάνου σε θέματα Αριστείας. Είναι Απόφοιτος των Διεθνών Οργανισμών Επαγγελματικής Ασφαλιστικής Εκπαίδευσης LOMALIMRA και LUTC, καθώς και Πιστοποιημένος Εμπειρογνώμονας Αειφορίας και Ανάπτυξης κατά τα πρότυπα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών UN Global Compact.

Προσκεκλημένος Guest Speaker είναι ο κος Γιάννης Πολλάλης, Καθηγητής Στρατηγικής Διοίκησης και Ηγεσίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Επισκέπτης Καθηγητής του Syracuse University της Νέας Υόρκης, ΗΠΑ. Ο κος Πολλάλης διδάσκει Εφαρμοσμένη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οικονομικές Επιστήμες σε μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών Διεθνών Πανεπιστημίων και σε Ινστιτούτα Management εξειδικευόμενος σε θέματα Ηγεσίας, Οργανωτικής και Συμπεριφορικής Αλλαγής καθώς και σε θέματα Εισαγωγής και Αξιοποίησης Επιχειρησιακών και Τεχνολογικών Καινοτομιών.

Κόστος Συμμετοχής

Εταιρείες – Μέλη ΕΙΑΣ

· εξατομικευμένες συμμετοχές: €100

· πολλαπλές συμμετοχές (άνω των τριών): €70 ανά συμμετοχή

Εταιρείες – μη Μέλη ΕΙΑΣ

· εξατομικευμένες συμμετοχές: €130

· πολλαπλές συμμετοχές (άνω των τριών): €100 ανά συμμετοχή

Μέλη ΕΙΑΣ ALUMNI SOCIETY

· εξατομικευμένες συμμετοχές: 50

Υπάρχει δυνατότητα προεγγραφής μέχρι την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου με έκπτωση 30% επί των αναγραφομένων διδάκτρων, πλην αυτών της ALUMNI SOCIETY

Αιτήσεις Συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και την  Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018.

Το ανωτέρω Εκπαιδευτικό Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο εκπαιδευτικό κέντρο του ΕΙΑΣ (Λ. Συγγρού 106, 5ος όροφος).

Διαβάστε περισσότερα – Αίτηση συμμετοχής

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*