Τι κάνει την γερμανική insurtech Getsafe να ξεχωρίζει

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Ενας ακόμα…ψηφιακός ταραξίας εμφανίστηκε στην ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά. Ακούει στο όνομα Getsafe Insurance, εδρεύει στη Γερμανία και ξεκίνησε να δραστηριοποιείται πρόσφατα παρέχοντας ένα πλήρως ψηφιακό προϊόν που προσφέρει κάλυψη έναντι των κινδύνων για την περιουσία, την ζωή και την υγεία του ασφαλισμένου σε μια ενιαία λύση.

Η νεοφυής εταιρεία ισχυρίζεται ότι προσφέρει μια λύση απλή στη χρήση της, που δεν συνεπάγεται την ανάληψη μακροπρόθεσμων υποχρεώσεων κι η οποία σύντομα θα παρέχει κάλυψη “για  όλες τις σημαντικές πτυχές της ζωής μας, προσαρμοζόμενη εύκολα στις όποιες αλλαγές και νέα δεδομένα”.

Η εταιρεία αυτοχαρακτηρίζεται ως “Η πρώτη ευρωπαϊκή ασφαλιστική εταιρεία που σχεδιάστηκε για να είναι δίκαιη” (fair by design). Αντιπαραβάλλεται δε με τις παραδοσιακές ασφαλιστικές εταιρείες, τις οποίες ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Getsafe Christian Wiens κατηγόρησε ότι “βγάζουν χρήματα αρνούμενες να ικανοποιήσουν αιτήματα αποζημίωσης”. Η Getsafe βγάζει χρήματα χρεώνοντας μια σταθερή προμήθεια που καλύπτει τα κόστη, ενώ τα πλεονάζοντα κεφάλαια διοχετεύονται σε καλούς σκοπούς μέσω φιλανθρωπικών συλλόγων. “Φτιάξαμε την Getsafe για να δημιουργήσουμε την ασφαλιστική εμπειρία που θέλουμε για τους εαυτούς μας και τους αγαπημένους μας”, λέει ο κ. Wiens.

Η Getsafe χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και bots για τη λειτουργία της, έχοντας υιοθετήσει ένα επιχειρηματικό μοντέλο που της επιτρέπει να προσφέρει ταχύτερες, φθηνότερες και πιο διασκεδαστικές υπηρεσίες σε σχέση με τα υφιστάμενα ασφαλιστικά προϊόντα.  Σύμφωνα με τον κ. Wiens,“παρέχουμε άμεση κάλυψη, η οποία μπορεί να ακυρωθεί ανά πάσα στιγμή. Καταβάλλουμε άμεσα τις αποζημιώσεις. Και θα είμαστε διαφανείς αναφορικά με το πού πηγαίνουν τα χρήματα των εργαζομένων”. Το πρώτο προϊόν της Getsafe αφορά την αστική ευθύνη έναντι τρίτων. Θα ακολουθήσει η ασφάλιση drones, η οικογενειακή ασφάλιση καθώς και πρόγραμμα οδοντιατρικής φροντίδας.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*