lloyd's of london

Αποζημιώσεις ύψους 1,7 δισ. δολ. έχουν καταβάλει τα Lloyd’s για τους τυφώνες

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Η αγορά των Lloyd’s έχει ήδη καταβάλει αποζημιώσεις ύψους 1,7 δισ. δολ. για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τους τυφώνες Harvey, Irma και Maria, γνωστούς πλέον ως HIM στην αργκό της ασφαλιστικής βιομηχανίας. Νωρίτερα εντός του έτους, τα Lloyd’s ανακοίνωσαν ότι έχουν δεσμεύσει συνολικό ποσό 4,8 δισ. δολ. για τους HIM.

“Ως αγορά με ιστορία 328 ετών, τα Lloyd’s κατανοούν τη σημασία του να τιμούν τις δεσμεύσεις τους όταν πρόκειται για καταβολές αποζημιώσεων”, σχολίασε η διευθύνουσα σύμβουλος των Lloyd’s Inga Beale. Με συνολικούς καθαρούς χρηματοοικονομικούς πόρους ύψους 28 δισ. στερλινών (36,5 δισ. δολ.), “η αγορά είναι έτοιμη να στηρίξει τους ασφαλισμένους όταν μας χρειάζονται περισσότερο”, πρόσθεσε. “Εκτός από το να βοηθούν τις επιχειρήσεις να ξανανοίγουν τις πόρτες τους, η καταβολή αποζημιώσεων από την αγορά των Lloyd’s εξυπηρετεί πολλούς στόχους: την αποκατάσταση κρίσιμων δημόσιων υπηρεσιών (όπως η θέρμανση και η ηλεκτροδότηση) αλλά και την επαναλειτουργία υποδομών, ώστε το εμπόριο να επανεκκινήσει και να διευκολυνθεί η παροχή βοήθειας σε αυτούς που την έχουν ανάγκη”, συνέχισε η κ. Beale. “Η πληρωμή αποζημιώσεων μπορεί επίσης να κατευθυνθεί στην επισκευή πλεούμενων ώστε οι ψαράδες να επιστρέψουν στην θάλασα, ή την επισκευή μηχανολογικού εξοπλισμού, ώστε οι αγρότες να ξανασπείρουν τα χωράφια τους. Ολα αυτά βοηθούν στο να επανέλθουν στην κανονικότητα οι τοπικές κοινωνίες το ταχύτερο δυνατό”.

Ρεκόρ αποζημιώσεων

Οι επίσημες ανακοινώσεις των Lloyd’s για τους HIM συνέπεσαν με την έναρξη εκστρατείας που θα αναδεικνύει το ρεκόρ της αγοράς όσον το ύψος των καταβεβλημένων αποζημιώσεων συνολικά. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, κατά την τελευταία πενταετία, η αγορά έχει καταβάλει αποζημιώσεις ύψους 85 δισ. δολαρίων, ή 43 εκατ. δολάρια ημερησίως -κατά μέσο όρο- στους ασφαλισμένους της ανά τον κόσμο.

 “Για πολύ καιρό δεν αξιοποιούσαμε με τον βέλτιστο τρόπο την υπηρεσία αποζημιώσεών μας, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα ατού μας, με διεθνή εμβέλεια, υψηλά standards εξυπηρέτησης, χρηματοοικονομική ασφάλεια και έμφαση στον ασφαλισμένο”, σχολίασε για την εκστρατεία ο  γενικός εμπορικός διευθυντής των Lloyd’s, Vincent Vandendael.  “Είτε παρέχοντας συμβουλές για την άμβλυνση των κινδύνων, είτε δημιουργώντας ασφαλιστικές πολιτικές που καλύπτουν νέα ρίσκα, είτε ανταποκρινόμενοι άμεσα στις δεσμεύσεις μας για ταχεία καταβολή αποζημιώσεων ώστε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να ξανασταθούν στα πόδια τους μετά από μια καταστροφή, ο ρόλος των ασφαλιστικών εταιρειών είναι κρίσιμος. Αυτό πρέπει να το καταστήσουμε σαφές με κάθε τρόπο…”

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*