H TUV Austria αναλαμβάνει δράση για την GDPR

Για την νέα νομοθεσία που θα εφαρμόζεται στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη από τις 25 Μαΐου 2018 και αφορά επιχειρήσεις και οργανισμούς που επεξεργάζονται προσωπικά στοιχεία πολιτών έκαναν λόγο ομιλητές που συμμετείχαν στην ημερίδας που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του SACA  και της TÜV Austria για την GDPR Η εισαγωγή του νέου ευρωπαϊκού κανονισμού αλλάζει τα δεδομένα, εφόσον πλέον προβλέπονται συγκεκριμένες διαδικασίες, καθώς και μεγαλύτερα πρόστιμα σε περίπτωση παραβίασης.

Οι ομιλητές ανέλυσαν τα βασικά και τις απαιτήσεις του Νέου Κανονισμού, καθώς και τη σχέση του με το Cyber Insurance. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν προτάσεις και λύσεις που μπορούν να υποστηρίξουν αποτελεσματικά τη συμμόρφωση των επιχειρήσεων με τις νέες απαιτήσεις, μέσω της εκπαίδευσης των στελεχών τους και της πιστοποίησής τους.

Ο CEO της TÜV AUSTRIA HELLAS, Ιωάννης Καλλιάς, αναφέρει σχετικά: «Η TÜV AUSTRIA HELLAS είναι ο πρώτος διαπιστευμένος οργανισμός πιστοποίησης Υπευθύνων Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων – DPO (Data Protection Officer), βάσει του προτύπου ISO 17024 στην Ευρώπη, από τον Ευρωπαϊκό Φορέα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ). Παράλληλα, έχει δημιουργήσει ένα από τα πρώτα σχήματα πιστοποίησης επιχειρήσεων παγκοσμίως για την υποστήριξη των επιχειρήσεων προς την κατεύθυνση της συμμόρφωσής τους με το Νέο Κανονισμό.»

Ελ. Ερμ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*