Αναδιάρθρωση και διοικητικές ανακατατάξεις στην ERGO

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Ευρείες οργανωτικές αλλαγές που περιλαμβάνουν και τη σύσταση εξειδικευμένης μονάδας για μεγάλες επιχειρήσεις, στα πρότυμα της Allianz Global Corporate & Specialty και της Swiss Re Corporate Solutions, εξήγγειλε η ERGO Group, ο ασφαλιστικός βραχίονας της Munich Re.

Πιο συγκεκριμένα, η ERGO θα συστήσει την θυγατρική ERGO International Corporate Solutions SA (EICS), με διευθύνοντα σύμβουλο τον Piotr M. Śliwicki, τον Markus Hofmann (νυν επικεφαλής της ERGO Versicherung) ως υπεύθυνο πωλήσεων και αγοράς και τον Adam Roman ως γενικό διευθυντή αναδοχής κινδύνων (chief underwriting officer). Σημειώνεται ότι οι κ.κ. Sliwicki και Roman θα έχουν ως έδρα το Γκντανσκ, από όπου “τρέχουν” την θυγατρική της ERGO στην Πολωνία.

H νέα θυγατρική EICS περιγράφεται ως “στρατηγική πρωτοβουλία με στόχο την επέκταση των διεθνών δραστηριοτήτων της εταιρείας, με έμφαση στους μεγάλους εταιρικούς πελάτες”. Οπως δε υπογράμμισε ο Markus Riess, διευθύνων σύμβουλος της ERGO Group,  “Ο στόχος μας είναι να σημειώσουμε περαιτέρω πρόοδο όσον αφορά τη διεθνή μας επέκταση και την αναδιοργάνωση του ομίλου”.

Νέος διευθύνων σύμβουλος της ERGO Versicherung αναλαμβάνει ο Mathias Scheuber, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Allianz, που θα διαδεχθεί τον Hofmann και ως μέλος του ΔΣ της ERGO Deutschland. Στο ΔΣ της γερμανικής ασφαλιστικής ορίστηκαν ως νέα μέλη η Silke Lautenschläger, επικεφαλής της βελγικής θυγατρικής ERGO Insurance NV, καθώς και ο Christian Molt, επίσης προερχόμενος από την Allianz.

Επιπροσθέτως, υψηλόβαθμη θέση στην ERGO Deutschland για να συνδράμει στην αναδιάρθρωση της εταιρείας και την υλοποίηση μεγάλων projects αναλαμβάνει και ο Johannes Elsner, μέχρι πρότινος υψηλόβαθμο στέλεχος της McKinsey. O Peter Stockhorst, νυν επικεφαλής της ERGO Direkt Versicherungen στη Νυρεμβέργη, εγκαταλείπει τον όμιλο κοινή συναινέσει και θα αντικατασταθεί από τον Sebastian Rapsch.

Μαζί με τη νέα αυτή διοικητική ομάδα, ανυπομονώ να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του στρατηγικού μας προγράμματος, μέσω το οποίου έχουμε τοποθετηθεί στην αγορά ως μια εύρωστη, ψηφιακή και επιτυχημένη εταιρεία από το 2016’, κατέληξε ο κ. Riess.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*