Ο Γ. Δ/ντής CIO & Services της Interamerican στο Global Data Management Customer Advisory Board, SAS

 Η SAS πρωτοπορεί και καινοτομεί με την ίδρυση του Data Management Customer Advisory Board (DM CAB). Το DM CAB στελεχώνεται από 10 ανώτατα στελέχη και συγκεκριμένα Vice Presidents , Executive managers και Senior Directors, τα οποία κατέχουν ηγετικές θέσεις στα ενδοεταιρικά projects διαχείρισης δεδομένων (data management) των επιχειρήσεών τους και είναι πρόθυμα να δεσμευτούν σε μια διετή θητεία ώστε να μοιραστούν τους στόχους και τα αποτελέσματά τους τόσο με την ίδια την SAS όσο και με άλλους πελάτες της εταιρείας. Δέσμευση, επίσης, των μελών του DM CAB είναι η συμμετοχή τους σε μία συνεδρίαση το χρόνο, που συνήθως διεξάγεται στο Cary στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ.

Τα βασικά οφέλη για τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι η άμεση αλληλεπίδραση και επικοινωνία με την ομάδα της SAS που είναι υπεύθυνη των προϊόντων και λύσεων Data Management, η επιρροή που μπορούν να ασκούν μέσω του insight τους στη διαμόρφωση των προϊόντων, καθώς και η δυνατότητα δικτύωσης με επιχειρηματικούς συνεργάτες σε ένα οικείο και μοναδικό περιβάλλον.

Η αποστολή του SAS Data Management CAB συνοψίζεται ως εξής:

  • Συνεργασία και αλληλεπίδραση με εμπειρογνώμονες στην επιστήμη της διαχείρισης δεδομένων
  • Διαμοιρασμός του roadmap της SAS και του οράματός της με τους πελάτες
  • Ανάπτυξη διαλόγου με τους πελάτες αναφορικά με τις στρατηγικές και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη διαχείριση των δεδομένων
  • Ενίσχυση του συνεργατικού κλίματος μεταξύ των πελατών
  • Κατανόηση των βέλτιστων πρακτικών και των επιχειρηματικών προτεραιοτήτων των οργανισμών από διαφορετικούς κλάδους
  • Προσδιορισμός των δυνητικών νέων προϊόντων που απαιτούνται για μελλοντικές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Ξενοφών Λιαπάκης, Γενικός Διευθυντής CIO & Services της INTERAMERICAN, επιλέχθηκε από την SAS ως ένα από τα 10 μέλη του νεοσύστατου Διοικητικού Συμβουλίου με διετή θητεία. Ο κ. Λιαπάκης και η INTERAMERICAN επιλέχθηκαν λόγω κυρίως της επαγγελματικής στρατηγικής προσέγγισης και σταθερής προσήλωσης που έχουν επιδείξει τα τελευταία χρόνια στο απαιτητικό και πολύπλοκο project που αφορά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας.

Σημαντικές επενδύσεις, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού της, πραγματοποίησε η Interamerican στον χώρο των Data ξεκινώντας με τη λύση SAS Data Governance. Η λύση βοηθάει την εταιρεία να διατηρεί ένα συνεπές σύνολο πολιτικών και διαδικασιών για τις πληροφορίες της. Ακόμη, η Interamerican υλοποιεί τη λύση SAS EU end-to-end GDPR, με την οποία εξασφαλίζει τόσο τη συμμόρφωση με την συγκεκριμένη μεταρρύθμιση όσο και την ικανοποίηση όλων των προκλήσεων που αυτή επιφέρει. Μάλιστα, οι συγκεκριμένες λύσεις αποτελούν ισχυρά παγκόσμια case studies για την SAS, ενώ γίνονται σημαντικές αναφορές στην INTERAMERICAN για την υλοποίηση των λύσεων Text Analytics & Data Loader για το Hadoop.

Ο κ. Λιαπάκης δήλωσε, σχετικά: «Η επιλογή και συμμετοχή μου στο Data Management Customer Advisory Board της SAS αποτελεί τόσο για την Interamerican όσο και για εμένα προσωπικά μία σημαντική τιμή αφού αναγνωρίζει και επιβραβεύει την προσπάθεια που καταβάλει η εταιρεία τα τελευταία χρόνια και έχει ως στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό της σε όλα τα επίπεδα. Μεγάλο μέρος του εν λόγω μετασχηματισμού είναι η διαχείριση και αξιοποίηση των δεδομένων και η στρατηγική συνεργασία μας με την SAS η οποία μας έχει βοηθήσει να ανταπεξέλθουμε έγκαιρα και αποτελεσματικά σε όλες τις προκλήσεις που εμπεριέχει ένα τόσο πολύπλοκο project. Είμαι, επίσης, ιδιαίτερα χαρούμενος που θα έχω την ευκαιρία να συναντήσω αξιόλογους συναδέλφους από ολόκληρο τον κόσμο και να μοιραστώ μαζί τους πολύτιμη γνώση και εμπειρίες. Τέλος η συμμετοχή ενός ελληνικού ασφαλιστικού οργανισμού  στο  διοικητικό συμβούλιο επιβεβαιώνει στη πράξη πως οι ελληνικές εταιρείες εξελίσσονται τεχνολογικά, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στην παγκοσμιοποιημένη αγορά».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*