Γ. Χατζηθεοδοσίου: Οι επιχειρηματίες έγιναν συνέταιροι του κράτους

της Ελενας Ερμείδου

Ο «πλούτος δεν πρέπει να είναι προϊόν υπερφορολόγησης» και η αύξηση στα έσοδα από φόρους να προκύπτει από την επιβολή φορολόγησης των πολλών όχι των ολίγων δήλωσε Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου σε εκδήλωση του συνδυασμού «Το Επιμελητήριο μας», χθες.

Υπερφορολήγηση και αύξηση εισφορών έχουν οδήγησει την αγορά στο απροχώρητο και σε μειώσεις τζίρων ενώ, οι επιχειρηματίες, ο ίδιος προσέθεσε λειτουργούν ως συνέταιροι του κράτους.

Η κατάσταση στην αγορά είναι περισσότερο από απογοητευτική και δεν θα βελτιωθεί, αν δεν υπάρξει ανάπτυξη η οποία όμως μπλοκάρεται από την βαριά φορολογία.

Επειδή όλοι δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, ο Πρόεδρος του ΕΕΑ ζήτησε επαναπροσδιορισμό των βαρών, από τους επιχειρηματίες να αλλάξουν νοοτροπία, να δημιουργήσουν συνέργειες για το καλύτερο δικό τους αποτέλεσμα, να αναζητούν την διαρκή επιμόρφωση και να ποντάρουν στην καινοτομία.

Όπως τονίζει ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου με την ψήφο στις 2,3, και 4 Δεκεμβρίου 2017  θα καθοριστούν οι εξελίξεις. Η ψήφος τονίζει είναι ακηδεμόνευτη, μακριά από κομματικά συμφέροντα και σκοπιμότητες. Το ΕΕΑ έχει κάνει πολλά, υπάρχουν όμως πολλά που μπορεί ακόμα να πετύχει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*