Ευρωκλινική: Δίπλα στον ασθενή με βραβεύσεις… και καινοτομίες

Ο Όμιλος Ευρωκλινικής ξεχώρισε και φέτος, με τη διπλή βράβευσή του στα Healthcare Business Awards 2017, μια εκδήλωση-θεσμό για τον κλάδο της υγείας, κερδίζοντας Χρυσό βραβείο ποιότητας και Ασημένιο βραβείο καινοτομίας. Οι κορυφαίες υπηρεσίες υγείας που προσφέρει καθώς και η προσήλωση του ιατρικού και νοσηλευτικού του προσωπικού στους ασθενείς και τις ανάγκες τους ήταν οι λόγοι που 24 opinion leaders από τον χώρο της υγείας βράβευσαν για το 2017 την Ευρωκλινική μεταξύ των ιδιωτικών κλινικών και νοσοκομείων στην Ελλάδα.

Η Ευρωκλινική Αθηνών από το 2016 είναι η πρώτη και η μόνη κλινική στην Ελλάδα και την Ευρώπη πιστοποιημένη ως «Φιλική προς τους ασθενείς» (PatientsFriendly Hospitals) ενώ και η Ευρωκλινική Παίδων ακολούθησε φέτος το παράδειγμά της και έγινε η πρώτη παιδιατρική κλινική που επίσης πιστοποιήθηκε ως «Φιλική προς τους ασθενείς».

ΣΗΜΕΙΟ Ε.Ν.Α. (Εξυπηρέτησης Νοσηλευόμενων Ασθενών)

Η Ευρωκλινική καινοτομεί έχοντας δημιουργήσει το Σημείο Ε.Ν.Α. (Εξυπηρέτησης Νοσηλευόμενων Ασθενών), όπου ο κάθε ασθενής συναντά τον Προσωπικό του Οδηγό, ο οποίος βρίσκεται δίπλα του από τη στιγμή που θα κλείσει το ραντεβού μέχρι το εξιτήριό του.

Έτσι ο ασθενής γνωρίζει, πλέον, ότι στην Ευρωκλινική, για οτιδήποτε χρειαστεί, θα έχει έναν άνθρωπο δίπλα του να τον βοηθήσει, να τον κατευθύνει και να διαχειριστεί όλες τις απρόσωπες και τυπικές διαδικασίες του νοσοκομείου με ανθρωπιά, ευελιξία και κατανόηση.

Στο κέντρο της Αθήνας, πάντα με «κέντρο» τον ασθενή, η Ευρωκλινική διαθέτει 175 νοσηλευτικές κλίνες, 12 κλίνες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), 8 χειρουργικές αίθουσες, 4 κλίνες στη Μονάδα Εμφραγμάτων, συνεργασία με 300 μόνιμους γιατρούς και 740 εξωτερικούς συνεργάτες, 500 άτομα μόνιμο διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό, Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών 24ωρης λειτουργίας και ασθενοφόρα σε ετοιμότητα όλο το 24ωρο.

Το 2017 εγκαινιάστηκε το νέο πενταώροφο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας, ακριβώς δίπλα στην Ευρωκλινική Αθηνών, που στεγάζει πλέον την Ευρωκλινική Παίδων, η οποία καλύπτει ένα ευρύ φάσμα παιδιατρικών ειδικοτήτων και υποειδικοτήτων.

ΣΗΜΕΙΟ Δ.Υ.Ο. (Διάγνωση-Υγεία-Ομορφιά)

Το 2017 ξεκίνησε τη λειτουργία του το Πολυϊατρείο της Ευρωκλινικής Σημείο Δ.Υ.Ο. (Διάγνωση-Υγεία-Ομορφιά), ένα νέο spot, κατάλληλα διαμορφωμένο ώστε να παρέχονται υπηρεσίες Αισθητικής Δερματολογίας, Παθολογίας, Αιμοληψιών, Γυναικολογίας κ.ά.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ευρωκλινικής, κ. Αντώνης Βουκλαρής, σημειώνει: «Το όραμά μας και η φιλοσοφία της Ευρωκλινικής είναι να συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος για άριστη, ασφαλή και ανθρώπινη κλινική αντιμετώπιση κάθε περιστατικού υγείας. Για αυτό το λόγο, φροντίζουμε με κάθε μέσο να διατηρούμε τον πήχη ψηλά, ώστε οι ασθενείς, αλλά και οι συνοδοί τους, να εξακολουθούν να μας εμπιστεύονται και να νιώθουν ασφάλεια. Στόχος μας παραμένει η καθημερινή προσπάθεια να βάλουμε τον ασθενή-άνθρωπο στο κέντρο».

www.euroclinic.gr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*