Συγκινεί η αλληλεγγύη μεταξύ γιατρών στη Δυτ. Αττική

“Θύματα” της πλημμύρας και ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί.

Έπιπλα, ιατρικός εξοπλισμός, αρχείο ασθενών, ακόμη και το δίπλωμά της μίας γενικής γιατρού στη Μάνδρα έχουν θαφτεί κάτω από τα λασπόνερα. Η απόγνωσή της έκδηλη, αφού μέσα σε λίγες ώρες έμεινε ουσιαστικά άνεργη, ενώ εκκρεμούν εφορία, ασφαλιστικές εισφορές, λογαριασμοί…

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των συναδέλφων της. Της πρότειναν να κόψουν από τα ραντεβού τους και στη θέση τους η γιατρός να δεχτεί ασθενείς στο δικό τους επαγγελματικό χώρο.

Διαβάστε επίσης: Ο ΦΣΘ στηρίζει έμπρακτα τους πληγέντες φαρμακοποιούς

Στο μεταξύ, την έκταση των ζημιών που έχουν υποστεί τα ιατρεία από τη σφοδρή νεροποντή αποτιμά κλιμάκιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ), που επισκέπτεται την Παρασκευή την περιοχή.

Όπως αποφασίστηκε, στους πληγέντες θα χορηγηθεί οικονομική ενίσχυση προκειμένου να αποκατασταθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα οι ζημιές και να ενισχυθεί η υγειονομική κάλυψη των περιοχών. Ταυτόχρονα, θα αποστείλει φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό.

«Είμαστε συγκλονισμένοι από αυτή την τραγωδία που έπληξε τη χώρα και την άδικη απώλεια των συμπολιτών μας. Θα συνδράμουμε με όσα μέσα διαθέτουμε στην προσπάθεια ανακούφισης των πληγέντων. Ωστόσο θα πρέπει να αποδοθούν οι ευθύνες σε αυτούς που άφησαν αθωράκιστη τη χώρα μας» δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*