deal, συμφωνία, χειραψία στο παράθυρο, στατιστικά, ηλιοβασίλεμα

M.Fairfield (Exin): Κανονικά προχωρά το deal της Εθνικής Ασφαλιστικής

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

To deal  εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής από την Exin Partners προχωρά κανονικά και συνεργαζόμαστε στενά με την εποπτική αρχή (δηλαδή την Τράπεζα της Ελλάδος) για να κλείσει η συμφωνία. Στόχος μας είναι η ολοκλήρωση της μεταβίβασης του 75%  (της Εθνικής Ασφαλιστικής)  τον Δεκέμβριο”.

Το μήνυμα αυτό στέλνει μέσω της έγκυρης βρετανικής σελίδας Insurance Insider ο επικεφαλής της Exin Financial Services Matt Fairfield, ως απάντηση σε πρόσφατα δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου που έκαναν λόγο για εμπλοκή στο deal λόγω προβλημάτων ρευστότητας του ομίλου Exin.

Στην ανακοίνωση του ο κ. Fairfield σημειώνει με νόημα ότι «έχουμε πλήρη γνώση των ρεπορτάζ των ελληνικών media που βρίθουν ανακριβειών», προσθέτοντας ότι «Πρόκειται για μεγάλο και περίπλοκο deal και ο επόπτης πρέπει βεβαίως να έχει τον απαιτούμενο χρόνο για την έγκρισή του». Υπενθυμίζεται ότι στην Exin Partners –επενδυτικό όχημα με έδρα το Λουξεμβούργο- συμμετέχουν ο δισεκατομμυριούχος John Calamos, ιδρυτής της Calamos Asset Management, o John Koudounis και ο Fairfield.

O κ. Fairfield –που βρέθηκε πρόσφατα στην Αθήνα και φέρεται να δεσμεύθηκε για έγκαιρη υποβολή του φακέλου εξαγοράς, επιβεβαιώνοντας το χρηματοδοτικό σχήμα που θα καταβάλει το τίμημα των 718,3 εκατ. ευρώ- έδωσε μέσω του Insurance Insider απαντήσεις και στα δημοσιεύματα  ότι πολλοί εργαζόμενοι και προμηθευτές της αντασφαλιστικής Exin Re (που ανήκει στον ευρύτερο όμιλο της Exin αλλά δε συνδέεται άμεσα με την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής) παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες.

Η βρετανική ιστοσελίδα είχε αποκαλύψει το Σεπτέμβριο ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Exin Re. Marc Maupoux,  και ορισμένοι ακόμα εργαζόμενοι είχαν παραιτηθεί και είχαν στραφεί νομικά κατά της Exin, διεκδικώντας δεδουλευμένα και άλλες οφειλές. Στην ανακοίνωσή του –με ημερομηνία 6 Νοεμβρίου, ο Fairfield υποστηρίζει ότι « η εταιρία έχει καταβάλει όλα τα νομίμως οφειλόμενα και ότι οι όποιες εκκρεμότητες άπτονται ιδιωτικών θεμάτων απασχόλησης».

Σύμφωνα πάντα με την Insurance Insider, η Exin φέρεται να άντλησε κεφάλαια για τους επενδυτές και αποπλήρωσε τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές της τον Οκτώβριο. Ωστόσο, ο  Maupoux και ο Fairfield έχουν εμπλακεί σε μια οξεία δικαστική διαμάχη στην Ελβετία (όπου εδρεύει η Exin Re), με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της αντασφαλιστικής να διεκδικεί το «πακέτο» αποδοχών που δεν του έχει καταβληθεί. Η Exin με τη σειρά της  «κυνηγά» τον  Maupoux για ένα ποσό της τάξης των 6 εκατ. ευρώ, το οποίο ισχυρίζεται ότι αντιστοιχεί σε διαφυγόντα κέρδη λόγω της καθυστερημένης έναρξης λειτουργίας της Exin Re, για την οποία υποστηρίζει οτι ευθύνεται ο Maupoux…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*