Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση στην εκδήλωση της ΕΑΕΕ

Με ξεκάθαρη θέση, σύμπνοια, και προτάσεις για την «επόμενη ημέρα της ιδιωτικής ασφάλισης» η ασφαλιστική διαμεσολάβηση συμμετέχει, για πρώτη φορά, στην εκδήλωση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος που πραγματοποιείται στις 10 Νοεμβρίου, στο Ζάππειο Μέγαρο και ώρα 16:00, στο πλαίσιο της Ημέρας Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός καθώς εκεί οι εκπρόσωποι του κλάδου, με ενιαία παρουσία θα τοποθετηθούν επί βασικών θεμάτων που αφορούν: στις προοπτικές της διαμεσολάβησης, στις αναγκαίες εκσυγχρονιστικές προσαρμογές και στις διαδικασίες που κρίνονται αναγκαίες να υιοθετηθούν για να διασφαλιστεί η επαγγελματική πρόοδος και συνέχεια.

Οι εργασίες της εκδήλωσης της ΕΑΕΕ ξεκινούν με το θεματικό πάνελ της διαμεσολάβησης στο οποίο συμμετέχει δια του προέδρου του το ΕΕΑ και το συνθέτουν οι πρόεδροι των φορέων της Διαμεσολάβησης (κυρία Λύχρου της ΕΑΔΕ, κ. Ξηρογιαννόπουλος του ΣΕΜΑ, κ. Λελεδάκης του ΠΣΑΣ και κ. Γαβαλάκης του ΠΣΣΑΣ).

Υπό τον συντονιστικό ρόλο του Γενικού Διευθυντή της Groupama Ασφαλιστική κ. Χρ. Κάτσιου, οι συμμετέχοντες στην θεματική ενότητα, θα αναφερθούν στα εξής θέματα:

  1. Η οδηγία IDD και το ευρύτερο νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας της ασφαλιστικής διανομής.
  2. Oι παράμετροι που καθορίζουν το μέλλον της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και συναρτώνται με την εφαρμογή της τεχνολογίας και την δια βίου μάθηση-επιμόρφωση των διαμεσολαβούντων.
  3. H δυναμική σχέση της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης με τον καταναλωτή και πώς αυτή θα διαμορφωθεί ώστε να εξυπηρετεί τους καταναλωτές, να διασφαλίζει την αντικειμενική ενημέρωσή τους και να ικανοποιεί τις ανάγκες τους για ορθή κατανόηση και πληροφόρηση όσων σχετίζονται με την ασφάλισή τους.

Η συμμετοχή των μελών του κλάδου στην εκδήλωση της ΕΑΕΕ είναι σημαντική αφενός διότι θα ενημερωθούν οι επαγγελματίες σε θέματα άμεσου ενδιαφέροντός τους, και αφετέρου διότι όλοι μαζί θα συνδράμουμε στην περαιτέρω ενίσχυση της «μεγάλης και συμπαγούς» εικόνας που έχουμε επιτύχει ως ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές να δείχνουμε και στην κοινωνία και στις ασφαλιστικές εταιρείες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*