GlassFit®: Με εμπειρία 10ετιών και παρουσία σε 16 χώρες

Του Βάιου Κρόκου

H Autoglassfit AE, με έδρα το Περιστέρι, είναι μια αμιγώς ελληνική εταιρεία, με ευρωπαϊκό προφίλ. Εισάγει και εμπορεύεται κρύσταλλα οχημάτων με κύριους αποθηκευτικούς χώρους στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για το μοναδικό μέλος από την ελληνική αγορά που συμμετέχει στο Automotive Glass Europe, την ευρωπαϊκή ομοσπονδία εταιρειών με δίκτυα επισκευής και αντικατάστασης κρυστάλλων οχημάτων, έχοντας παρουσία σε 16 χώρες, με 1.200 καταστήματα, 1.600 κινητές μονάδες και 7.000 εξειδικευμένους τεχνίτες, εξυπηρετώντας πάνω από 4.200 ζημιές την ημέρα.

Ίδρυση-εξέλιξη

Η εταιρεία ξεκίνησε πριν από το 1970 με συντεχνιακή μορφή, έχοντας στους κόλπους της τεχνίτες-επαγγελματίες με εξειδίκευση αποκλειστικά στο αντικείμενο της θραύσης κρυστάλλων και σε συναφείς εργασίες του ευρύτερου κλάδου. Στην πορεία έγινε σωματείο, με τον τίτλο «Σωματείο Παρμπριζάδων Βορείου Ελλάδος», το οποίο αποτέλεσε τη βάση των μετόχων, με δυναμική παρουσία έως το 2012, εποχή που μετασχηματίστηκε σε ανώνυμη εταιρεία και με αυτήν την παρουσία λειτουργεί έως και σήμερα.

Υψηλή ποιότητα σε 142 καταστήματα-σταθμούς

Οι έμπειροι Έλληνες μέτοχοι-μάστορες έχουν αυστηρά κριτήρια στις εργασίες αποκατάστασης και επισκευής κρυστάλλων, στηρίζοντας την καλή πίστη των πελατών και της ασφαλιστικής αγοράς με την υψηλής ποιότητας εργασίας που παρέχουν.

Οι τεχνίτες κρυστάλλων στα καταστήματα της GlassFit®-3M Automotive Partner, σταδιακά, πιστοποιούνται από την DEKRA Γερμανίας, τον διεθνή φορέα πιστοποιήσεων με ειδίκευση στην αυτοκινητοβιομηχανία. Τα κρύσταλλα που χρησιμοποιούνται είναι γνήσια OEM (Original Equipment Manufacturer), από καταξιωμένα εργοστάσια του εξωτερικού. Συνοδεύονται πάντα με Πιστοποιητικό Γνησιότητας και παρέχεται Γραπτή Εγγύηση Εργασιών εφ’ όρου ζωής.

Επιπλέον, διατηρώντας στο σύνολό της μία από τις μακροβιότερες παρουσίες στον τομέα της επισκευής και αντικατάστασης κρυστάλλων οχημάτων, σήμερα διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων στην Ελλάδα, με το νέο όνομα GlassFit®-3M Automotive Partner.

Σταδιακά, όλοι οι σταθμοί μεταλλάσσονται σε καταστήματα σύγχρονων προδιαγραφών με πελατοκεντρική προσέγγιση και διεθνή πρότυπα, αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο την πολυετή εμπειρία και γνώση των επισκευαστών και τοποθετητών κρυστάλλων. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων επισκευής και αντικατάστασης κρυστάλλων σε όλη την επικράτεια, με την επωνυμία GlassFit® (142 καταστήματα-σταθμοί).

Υπηρεσίες-Διαδικασία επισκευής και αποκατάστασης

Στους σταθμούς της GlassFit®-3M Automotive Partner, καθημερινά, επισκευάζονται και τοποθετούνται κρύσταλλα αυτοκινήτων, λεωφορείων, πούλμαν, φορτηγών, τρακτέρ, μηχανημάτων έργων καθώς και τρένων, σκαφών και αεροπλάνων. Οι σταθμοί διαθέτουν, επίσης, κινητές μονάδες (εξοπλισμένα αυτοκίνητα), τα οποία μπορούν να εξυπηρετήσουν ακόμη και τις πιο απομακρυσμένες γεωγραφικά περιοχές. Σε όλους τους σταθμούς, δίνονται με αξιοπιστία έξυπνες και γρήγορες λύσεις –όπως λένε στη γλώσσα τους οι τεχνίτες, το αποτέλεσμα είναι «τζάμι».

Παράλληλα, το τηλεφωνικό κέντρο (χωρίς χρέωση) και το τμήμα Διεκπεραίωσης Ζημιών αναλαμβάνουν τη διαχείριση των θραύσεων, από την αναγγελία μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και την αυτόματη ενημέρωση του φακέλου ζημιάς στο μηχανογραφικό σύστημα του πελάτη, με απόλυτη ασφάλεια και προστασία των προσωπικών δεδομένων των πελατών (Οδηγία GDPR).

Η τηλεφωνική ανταπόκριση είναι καθημερινά 10ωρη, σε πενθήμερη βάση, ενώ λειτουργεί όλα τα Σάββατα (πλην αργιών), και υπάρχει παρουσία στο τηλεφωνικό κέντρο από τις 08:00 μέχρι τις 14:00. Τις υπόλοιπες ώρες, η κατεύθυνση δίνεται με καταγραφή των κλήσεων και η διεκπεραίωση πραγματοποιείται την επόμενη ημέρα.

Μετά από μια τηλεφωνική επικοινωνία, ακολουθεί μια ολιγόλεπτη παρουσία στο κατάστημα (φιλοξενία σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο). Από εκεί και πέρα, η εταιρεία παραδίδει το αυτοκίνητο μετά από 3 ώρες, έχοντας τα ανταλλακτικά εντός του καταστήματος.

Συνεργασίες και επιχειρηματικοί στόχοι

Την GlassFit® έχουν εμπιστευθεί το 80% των ασφαλιστικών εταιρειών, και με κάποιες από αυτές, πλέον, έχει πετύχει σχέσεις αποκλειστικότητας. Τέλος, στους επιχειρηματικούς στόχους της εταιρείας είναι η αύξηση του δικτύου, όπως και των συνεργασιών, σε όλα τα επίπεδα, διατηρώντας τη σχέση εμπιστοσύνης με όλους τους φορείς του επαγγέλματος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*