Χρ. Γεωργακόπουλος: «Η σύμπραξη παρέχει δύναμη»

της Ελενας Ερμείδου

53% ανάπτυξη έγραψε η Ευρωπαϊκή Πίστη στις ημέρες της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα αντιστρέφοντας την πραγματικότητα δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ασφαλιστικής κος Χρήστος Γεωργακόπουλος στην εκδήλωση για τον εορτασμό των 40 ετών.

Το 1977 η εταιρεία ήταν στην 149η θέση των επιχειρήσεων, σήμερα βρίσκεται στη 13η θέση με στόχο να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο.

Ακολουθώντας το όραμα του ηγέτη της, κου Χρήστου Γεωργακόπουλου, η Ευρωπαϊκή Πίστη δεν επαναπαύεται στις επιτυχίες του παρελθόντος, δεν αρκείται στις αναμνήσεις. Οραματίζεται, σχεδιάζει την στρατηγική της, καθορίζει τους στόχους, το δρόμο που θα ακολουθήσει και προχωρά.

Εξαιρετικά χαρακτηριστική η δήλωση του κου Γεωργακόπουλου: «Μην αφήσετε τις αναμνήσεις σας να είναι καλύτερες από τα όνειρα σας».

Αλλωστε το «δημιουργείν» βρίσκεται πάντα στο μυαλό κάθε μεγάλου ηγέτη, και όχι το παρελθόν.

Με οδηγό το άγνωστο δεν πας πουθενά

 «Κανείς δεν θα πάει πουθενά αν δεν προσδιορίσει τον προορισμό», είπε. Πού βρισκόμαστε σήμερα, πού θέλουμε να πάμε, γιατί το θέλουμε, πώς θα πάμε και πότε θα φτάσουμε, τα εμπόδια, οι αλλαγές υπέρβασης των εμποδίων, συμφωνία για τα θεμελιώδη».

Η επιτυχία γίνεται πιο εύκολη όταν δημιουργούνται συνέργειες.

Χαρακτηριστική η δήλωση του «η σύμπραξη παρέχει δύναμη».

«Η σύμπραξη περιέχει δύναμη» διατύπωση ο κος Χρ. Γεωργκόπουλος, συμπληρώνοντας πώς «δεν θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε αν δεν κάνουμε τα ίδια πράγματα με τον ίδιο τρόπο και αν δεν συμφωνήσουμε από πριν τι θέλουμε».

Τα μόνα εμπόδια που φράζουν το δρόμο προς την ανάπτυξη και ολοκλήρωση τόνισε ο ίδιος είναι «η ίδια μας η αντίσταση». Το σύστημα σύγκριση, οι προτεραιότητες, η αντίληψη μας, το συναίσθημα μας.

Οι αξίες της Ευρωπαϊκής Πίστης συμπλήρωσε είναι η εργασία, η σκέψη, το συναίσθημα και η δράση.  Οι βασικές αρχές, η εντιμότητα, η συνέπεια, η φερεγγυότητα, η χρηστή διαχείριση.

Μέσα σε ένα άριστο με την εταιρεία να έχει κύκλο εργασιών 200 εκατ. ευρώ, 500.000 ασφαλιστήρια, 400 εκατ. ευρώ ενεργητικό και 300 εκατ. αποθέματα (Α rating) και μία καθαρή θέση 100 εκατ. ευρώ με  μηδενικό δανεισμό και ληξιπρόθεσμες οφειλές, η εταιρεία ανοίγει νέους δρόμους ανάπτυξης και διασφαλίζει το μέλλον της, τους εργαζόμενους της και τους συνεργάτες της.

Παρακαταθήκη της «το Γράμμα στις 1/11/2015 και η επανίδρυση».

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*