Ατύχημα με ασανσέρ στο ΑΧΕΠΑ! Κινδύνεψαν 3 άνθρωποι

Βγαλμένη από ταινία τρόμου είναι η περιπέτεια που έζησαν 2 εργαζόμενοι και ένας συνοδός στο ΑΧΕΠΑ, όταν το ασανσέρ στο οποίο επέβαιναν βρέθηκε σε ελεύθερη πτώση από το ισόγειο στο κλιμακοστάσιο, 2 ορόφους πιο κάτω.

Αν και σοκαρισμένοι, οι επιβαίνοντες ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν, πλην ενός που υπέστη ελαφρύ τραυματισμό.

Σύμφωνα με το Διοικητή του νοσοκομείου, την προηγούμενη μέρα η εταιρία που έχει αναλάβει με σύμβαση τη συντήρηση των ανελκυστήρων, είχε πραγματοποιήσει εργασίες επισκευής καθώς υπήρχε βλάβη. “Προσπαθούμε να διαπιστώσουμε εάν η προηγούμενη βλάβη συνδέεται με τη νέα” λέει στο Virus ο κ. Σπανός, ο οποίος μετά το συμβάν κάλεσε εκ νέου την εταιρεία συντήρησης για τεχνικό έλεγχο. “Μόλις ο έλεγχος ολοκληρωθεί θα μας παραδοθεί το σχετικό πόρισμα προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία του ατυχήματος” συμπληρώνει.

Για τους εργαζόμενους, πάντως, το περιστατικό μόνο τυχαίο δεν ήταν, αφού οι ανελκυστήρες του ΑΧΕΠΑ είναι παμπάλαιοι, με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν τακτικά βλάβες.

“Κλείνονται μέσα συνοδοί, προσωπικό και ασθενείς. Ξεμένουν τα ασανσέρ μεταξύ δύο ορόφων. Πολλές φορές υπάρχει αδυναμία μεταφοράς ασθενών στα χειρουργεία προκειμένου να χειρουργηθούν” αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, που επισημαίνει ότι το Σωματείο θέτει το ζήτημα της αντικατάστασής τους εδώ και 10 χρόνια.

Το διαρκές πρόβλημα φαίνεται να αναγνωρίζει και η Διοίκηση του νοσοκομείου. Διαφωνεί, ωστόσο, περί της αναγκαιότητας αντικατάστασής των ασανσέρ.

“Δεν μας έχει υποδειχθεί μέχρι σήμερα ότι απαιτείται αντικατάσταση” ισχυρίζεται ο κ. Σπανός, ο οποίος επικαλείται τις εκθέσεις καλής λειτουργίας που του παραδίδει η εταιρία που πραγματοποιεί τις συντηρήσεις. Αν πράγματι είναι έτσι τα πράγματα, η εταιρία που κάνει τις συντηρήσεις θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της για το σοβαρό συμβάν.

Αλήθεια, όμως, εάν δεν κινητοποιούν τη Διοίκηση οι τακτικές βλάβες με αποκορύφωμα το τελευταίο αυτό περιστατικό, αναρωτιέται κανείς τι θα πρέπει να συμβεί για να κριθεί σκόπιμη η αντικατάσταση των ανελκυστήρων, τους οποίους καθημερινά χρησιμοποιούν δεκάδες άνθρωποι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*