Thomas Buberl, CEO ΑΧΑ
Ο Thomas Buberl, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΑΧΑ

Thomas Buberl: Σε τροχιά ανόδου οι δείκτες της ΑΧΑ

«Η ΑΧΑ συνεχίζει να καταγράφει ανάπτυξη στους τομείς ενδιαφέροντος κατά τους πρώτους εννιά μήνες του 2017, σε ευθυγράμμιση με τη Φιλοδοξία 2020», δήλωσε ο Thomas Buberl, Διευθύνων Σύμβουλος της ασφαλιστικής, με αφορμή τη δημοσίευση των αντίστοιχων αποτελεσμάτων.

Οι οικονομικοί δείκτες της εταιρείες για το εννεάμηνο του 2017 συνοπτικά έχουν ως εξής:

  • Υγεία, αύξηση εσόδων 6% στα 9,4 δισεκατομμύρια ευρώ.
  • Γενικές ασφαλίσεις, αύξηση εσόδων Εμπορικών Κινδύνων 2% στα 13,8 δις ευρώ.
  • Unit – Linked, αύξηση σε ετησιοποιημένα πρωτοετή ασφάλιστρα 9% στα 1,2 δις ευρώ.
  • Διαχείριση Κεφαλαίων, αύξηση εσόδων 7% στα 2,9 δις ευρώ.

Αναλυτικότερα, ο T. Buberl σχολίασε: «Στη Ζωή & Επενδύσεις, καταγράψαμε ισχυρές πωλήσεις προϊόντων Unit-Linked και αυξήσαμε τις καθαρές εισροές στην Προστασία & Υγεία, διατηρώντας τον υψηλό δείκτη περιθωρίου κέρδους νέας παραγωγής στο 40%. Στις Γενικές Ασφαλίσεις, συνεχίσαμε να αυξάνουμε τα έσοδά μας στις ασφαλίσεις εμπορικών κινδύνων, όπως και στις λοιπές ασφαλίσεις εκτός των ασφαλίσεων αυτοκινήτου, αντικατοπτρίζοντας την πειθαρχημένη ανάληψη κινδύνων. Δημιουργήσαμε επίσης το πρώτο μας παραμετρικό προϊόν βασισμένο σε τεχνολογία blockchain, το fizzy, που αποτελεί μία καινοτόμα λύση για την ασφάλιση πτήσεων με καθυστέρηση.

»Στον τομέα της Υγείας που αποτελεί για την ΑΧΑ στρατηγική προτεραιότητα και έναν από τους βασικούς τομείς ενδιαφέροντος, ενισχύσαμε την παγκόσμια ηγετική μας θέση, αυξάνοντας τα έσοδά μας για μία ακόμα φορά κατά 6%. Στη Διαχείριση Κεφαλαίων έχουμε ισχυρές καθαρές εισροές στο τρίτο τρίμηνο του έτους, με τα έσοδα μας να αυξάνονται κατά 7% σε εννέα μήνες.

»Ο Δείκτης Φερεγγυότητας ΙΙ της ΑΧΑ ανέρχεται στο 201%, τονίζοντας για μία ακόμα φορά την ποιότητα του ισολογισμού μας».

«Κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, η ΑΧΑ αναγνωρίστηκε ως 1η παγκόσμια Ασφαλιστική Επωνυμία για 9η συνεχή χρονιά, αντικατοπτρίζοντας τη συνεχιζόμενη εμπιστοσύνη των περισσότερων από 100 εκατομμύρια πελατών μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους της ΑΧΑ, τους ανθρώπους των δικτύων διανομής και τους εταιρικούς μας συνεργάτες για αυτή τη σημαντική επιτυχία» κατέληξε ο T. Buberl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*