Στο Παγκόσμιο Συνέδριο του ICMIF η Συνεταιριστική Ασφαλιστική

Παρούσα για άλλη μια φορά στα διεθνή δρώμενα η Συνεταιριστική Ασφαλιστική, η οποία έλαβε μέρος και φέτος στο Παγκόσμιο Συνέδριο του ICMIF (International Cooperative and Mutual Insurance Federation), που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια σε μία διαφορετική χώρα του κόσμου. Αυτή τη χρονιά, πραγματοποιήθηκε στο κέντρο του Λονδίνου, 17-20 Οκτωβρίου και σκοπός του Συνεδρίου ήταν η δικτύωση peer-to-peer των στελεχών, ανταλλαγή απόψεων για τις νέες προκλήσεις, παρουσίαση νέων τεχνολογιών και εφαρμογή στην ασφαλιστική αγορά, καθώς και ομιλίες κορυφαίων προσωπικοτήτων παγκοσμίως όπως ο Jeremy Thomson.

Η Συνεταιριστική Ασφαλιστική, είναι η μοναδική ελληνική ασφαλιστική εταιρία που συμμετέχει πιστά σε κάθε Συνέδριο του ICMIF ανά τον κόσμο, μέσω τον στελεχών της. Ιδιαίτερα φέτος η συμμετοχή της ήταν διττή. Συγκεκριμένα, η κα Νεκταρία Μπέσσα, Διευθύντρια Διοικητικού & Ανάπτυξης της Εταιρίας, προσκλήθηκε επισήμως από το ICMIF, προκειμένου να αναλάβει τον ρόλο του ομιλητή και τον συντονισμό μίας επίκαιρης ενότητας αφιερωμένη στο «Redesigning” των ασφαλιστικών εταιριών και στην επανατοποθέτησή τους στο απαιτητικό περιβάλλον της αγοράς.

Το Συνέδριο παρακολούθησαν επίσης και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής, όπως η κα Βίβιαν Βουρδουμπά, Διευθύντρια Αντασφαλειών και η κα Τάνια Σταυρίδου, Διευθύντρια Καινοτομίας & Νέων Τεχνολογιών. Όλη η ομάδα της Εταιρίας συλλογικά, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις πρακτικές άλλων χωρών, να ενημερωθεί για τις καινοτομίες και την εφαρμογή τους στις επιχειρήσεις, να μελετήσει στρατηγικές κορυφαίων συνεταιριστικών επιχειρήσεων και να εξοπλιστεί με πολύτιμη γνώση για το μέλλον. Επίσης, τα στελέχη από την ελληνική αποστολή, συνεργάστηκαν στενά με τα αντίστοιχα στελέχη από όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του συνεδρίου, με σκοπό να υπάρχει μεγαλύτερη διάδραση και βιωματική μάθηση σε διάφορα workshops.

Το ICMIF είναι η Διεθνής Ομοσπονδία Συνεταιριστικών Ασφαλιστικών Οργανώσεων, μέλος της οποίας είναι και η Συνεταιριστική Ασφαλιστική.  Συνολικά έχει 290 εταιρίες-μέλη και κατέχει 26,7% μερίδιο αγοράς σε Παγκόσμια Κλίμακα. Συγκεντρώνει 7,9 τρις USD στο σύνολο του ενεργητικού, 1,12 εκατ. υπαλλήλους ανά τον κόσμο και 988 εκατ. πελάτες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*