Tέλος του χρόνου η ψήφιση του σ/ν για τον νοσηλευτικό κλάδο

Πρόσκληση σε διάλογο για τις νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν τους νοσηλευτές απηύθυνε προς τους φορείς εκπροσώπησης του κλάδου ο υπουργός Υγείας, κάτω από την πίεση των τελευταίων ημερών, που τον ανάγκασε να αποσύρει το κείμενο (εδώ) προκειμένου να διεξαχθούν κανονικά οι εκλογές για τη νέα Διοίκηση της ΕΝΕ.

Ο Ανδρέας Ξανθός ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρχε εκ μέρους του πρόθεση παρέμβασης στην εκλογική διαδικασία. Υπεραμύνθηκε, ωστόσο, των βασικών ρυθμίσεων της κυβερνητικής πρότασης. Δηλαδή: α) της ανασυγκρότησης της ΕΝΕ με το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής και την οργάνωση των τμημάτων της ανά περιφερειακή ενότητα, στη βάση ενός νέου οργανωτικού μοντέλου, και β) της θέσπισης ενός ενιαίου κλάδου νοσηλευτικού προσωπικού με διακριτές κατηγορίες ανάλογα με την εκπαιδευτική βαθμίδα.

«Η ρύθμιση αυτή δεν συνεπάγεται σε καμιά περίπτωση απαξίωση τίτλων σπουδών ή υποβάθμιση πτυχίων, αλλά αποτύπωση μιας πραγματικότητας καθημερινής συνεργασίας στα δημόσια νοσοκομεία χιλιάδων εργαζομένων διαφορετικών επιπέδων εκπαίδευσης, με στόχο την παροχή της καλύτερης δυνατής νοσηλευτικής φροντίδας» φέρεται να δήλωσε ο υπουργός.

Στόχος, ξεκαθάρισε ο κ. Ξανθός, είναι οι ρυθμίσεις αυτές και άλλα κλαδικά θέματα που είναι σε εκκρεμότητα να ψηφιστούν μέχρι το τέλος του χρόνου, έπειτα από ανοιχτή συζήτηση με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη – στο πλαίσιο ενός ευρύτερου νομοσχεδίου θεσμικής αναδιοργάνωσης του ΕΣΥ.

Στο τραπέζι του διαλόγου με την πολιτική ηγεσία, για τις προαναφερόμενες μεταρρυθμίσεις, θα καθίσει η νέα Διοίκηση της ΕΝΕ που θα προκύψει από τις εκλογές που είναι σε εξέλιξη. Η ΕΝΕ συμφώνησε, εξάλλου, να προκηρύξει εκ νέου αρχαιρεσίες το 2018, για την εναρμόνιση των οργάνων της με τις ψηφισθείσες ρυθμίσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*