Eυρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Πρόληψη των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο

Η αύξηση των εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο και η ανεπάρκεια των μέτρων πρόληψης των επιθέσεων και των φαινομένων σεξουαλικής κακοποίησης στο διαδίκτυο απαιτούν τη λήψη αυστηρότερων μέτρων. Εισηγήτρια της σχετικής έκθεσης είναι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, Ελισσάβετ Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη (ΕΛΚ).

Οι ευρωβουλευτές θα ζητήσουν με ψήφισμά τους την Τρίτη την ενίσχυση των δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων στον τομέα της ασφάλειας του κυβερνοχώρου και της εκπαίδευσης, καθώς και την ενίσχυση της διασυνοριακής συνεργασίας των αστυνομικών αρχών και της ανταλλαγής πληροφοριών.

Περίπου το 80% των επιχειρήσεων στην Ευρώπη έχουν βιώσει τουλάχιστον ένα περιστατικό παραβίασης της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Πολλά από αυτά τα περιστατικά δεν ανιχνεύονται ή δεν αναφέρονται στις αρχές. Οι ευρωβουλευτές κάνουν επίσης αναφορά στην παγκόσμια κυβερνοεπίθεση του ransomware “WannaCry” τον περασμένο  Μάιο, η οποία έπληξε χιλιάδες ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε περίπου 100 χώρες και πολλές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένης της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου.
Συζήτηση: Δευτέρα 2 Οκτωβρίου

Ψηφοφορία: Τρίτη 3 Οκτωβρίου

Διαδικασία:  μη νομοθετικό ψήφισμα

#cybercrime #cybersecurity

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*