Munich Re: Πάνε σε Run Off δύο εταιρείες της Ergo

της Ελενας Ερμείδου

Δύο μονάδες ζωής προετοιμάζει για Run Off, η Munich Re: την Ergo Leben και Victoria Leben, σύμφωνα τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Αναλυτές της J.P. Morgan Cazenove χαρακτηρίζουν την κίνηση αυτή σημαντική, τονίζοντας ότι οι δύο αυτές μονάδες ζωής συνεισφέρουν ελάχιστα στην καθαρή κερδοφορία του Ομίλου, ωστόσο εκπροσωπούν το 33% της απαιτούμενης βάσης κεφαλαίων του Ομίλου.

«Σχεδόν κάθε θετικό που θα προκύψει από την συναλλαγή αυτή, θα ενισχύσει σημαντικά το δείκτη Solvency II της Munich Re, και πιστεύουμε ότι η συναλλαγή αυτή δεν θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην κερδοφορία, καθώς μονάδες ζωής αυτές δεν συμβάλλουν σημαντικά στα κέρδη του ομίλου», αναφέρουν οι αναλυτές.

Η εκφόρτωση των δύο μονάδων ζωής από το χαρτοφυλάκιο της Munich Re μεταβάλλει τις κεφαλαιακές απαιτήσεις από τα 15,3 δισεκ. ευρώ στα 9,1 δισεκ. ευρώ.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής θα οδηγήσει στην αύξηση του δείκτη φερεγγυότητας του Ομίλου, λειτουργώντας θετικά στην ανάπτυξη.

Την ίδια στιγμή αντισταθμίζει πιέσεις που δέχεται η αγορά αντασφαλειών λόγω χαμηλών τιμών συν το φορτίο των αυξημένων καταστροφών του 2017  που έχει να σηκώσεις

Το χαρτοφυλάκιο run-off της Ergo διαθέτει πολιτικές συμβολαίων 6 εκατομμυρίων πελατών και συνολικά περιουσιακά στοιχεία 56 δισεκ. ευρώ.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*