Eλλάδα & αντασφάλειες, τι παίζει με τιμές, δηλώσεις (αντ)ασφαλιστών στο IW

της Ελενας Ερμείδου

Οι τιμές των αντασφαλίστρων σταθεροποιούνται μετά από τουλάχιστον 5 χρόνια κατρακύλας, ωστόσο οι συνθήκες στην αγορά παραμένουν χαλαρές και η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει προβλήματα. Αυτά δηλώσαν στο IW στελέχη της (αντ)ασφαλιστικής αγοράς στο περιθώριο του 19th Hydra Meeting.

Συγκεκριμένα τόνισαν πώς η Υδρα τα δύο τελευταία χρόνια λειτουργεί ως τόπος για δημόσιες σχέσεις μεταξύ (αντ)ασφαλιστών και μεσιτών ασφαλίσεων, όμως οι συμφωνίες ολοκληρώνονται και υπογράφονται τον Οκτώβριο στο Baden – Baden της Γερμανίας.

Προκύπτουν, οι ίδιοι, συμπληρώνουν διαφορές και λεπτομέρειες προς διευθέτηση, σε ό,τι αφορά τις συμβάσεις για την Ελλάδα, παρά ταύτα, λόγω των ιδιαζόντων συνθηκών στην αγορά, οι διαφορές είναι διαπραγματεύσιμες, και επιλύονται, τα κενά γεφυρώνονται χωρίς πρόβλημα.

Διαφορές  υπάρχουν μεταξύ προαιρετικών αντασφαλίσεων και συμβατικών, αναφέρουν στην τιμολόγηση και στις καλύψεις, ωστόσο, το κομμάτι αυτό είναι και πάλι διαπραγματεύσιμο.

Αναφερόμενοι στις καταστροφές που προκάλεσαν ο Χάρβεϋ και η Ιρμα υπογραμμίζουν ότι οι ζημιές αυτές θα επηρεάσουν ορισμένες περιοχές και πως δεν  θα υπάρξουν επιπτώσεις σε αγορές που δεν επλήγησαν και δεν συγκεντρώνουν μεγάλο όγκο ζημιών. Η διαμόρφωση των τιμών στην Ελλάδα δεν έχει να κάνει με τις διεθνείς μεγάλες φυσικές καταστροφές.

Παράλληλα προσθέτουν ότι η διεθνή αγορά αντασφαλειών είναι έτοιμη να δεχτεί και νέα εισροή επενδυτικών κεφαλαίων ενώ, εφιστούν την προσοχή όλου του κλάδου στο θέμα της νέας τεχνολογίας, ήτοι τι είδους τεχνολογία πρέπει να απορροφήσει ο κλάδος και μέχρι ποιο βαθμό, αποδεχόμενοι βεβαίως ότι στο συνετό βαθμό χρήσης η τεχνολογία έχει να δώσει οφέλη.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*