Διοικητικές ανακατατάξεις στον όμιλο Allianz

Το εποπτικό συμβούλιο της Allianz επέλεξε τον Klaus-Peter Roehler ως νέο διευθύνοντα σύμβουλο της Allianz Deutschland. Ο κ.Roehler θα αναλάβει καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου 2018, διαδεχόμενος τον Manfred Knof που ανακοίνωσε ότι παραιτείται για “προσωπικούς λόγους” (υγείας).

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Οπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του γερμανικού ασφαλιστικού ομίλου, “Υπήρξε αμοιβαία συμφωνία να απαλλαγεί ο κ. Knof από τα καθήκοντά του στις 31 Δεκεμβρίου 2017. Εως τότε, θα διασφαλίσει την ομαλή διαδικασία διαδοχής και στη συνέχεια θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση για λόγους υγεία”.

Ο διάδοχος του κ. Knof ήταν μέχρι πρότινος επικεφαλής της Allianz Italia, έχοντας αναλάβει τη θέση αυτή το 2014. Την περίοδο 2012-2014 ήταν διευθύνων σύμβουλος της ελβετικής θυγατρικής του ομίλου, Allianz Suisse. Ξεκίνησε δε τη σταδιοδρομία του στην Allianz το 2014.

Ως αντικαταστάτης του κ. Roehler στην Allianz Italia επελέγη από το ΔΣ ο Giacomo Campora, γενικός διευθυντής και υπεύθυνος για την αγορά και τη διανομή στον ιταλικό βραχίονα του ομίλου και διευθύνων σύμβουλος της Allianz Bank Financial Advisors.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*