Crowdhackathon #insurance 2.0: Διήμερος μαραθώνιος καινοτομίας με επίκεντρο την ασφαλιστική αγορά

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και φέτος o διήμερος μαραθώνιος καινοτομίας, μια πρωτοβουλία της Ethos Media, με την υποστήριξη του insuranceworld.gr, σε συνεργασία με την εταιρεία τεχνολογίας και καινοτομίας Crowdpolicy, στο πλαίσιο της δράσης Crowdhackathon.com. Στις 25 και 26 Νοεμβρίου 2017 στο INNOVATHENS – Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά καινοτόμες προτάσεις που συνδέουν την ασφαλιστική αγορά με τις νέες τεχνολογίες και εφαρμογές.

Συγκεκριμένα, το Crowdhackathon #Insurance 2.0 (http://crowdhackathon.com/insurance) έρχεται την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών (Minimum Viable Products – MVP) στον ευρύτερο κλάδο της ασφάλισης (#insurtech).

Οι καλύτερες πιλοτικές εφαρμογές και υπηρεσίες που θα παραχθούν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, βραβεύονται με χρηματικά έπαθλα και με απώτερο σκοπό να εξελιχθούν με την υποστήριξη της διοργάνωσης και των εταιρειών που θα συμμετέχουν. Στο Crowdhackathon #Insurance 2.0 θα απονεμηθούν στις τρεις (3) πρώτες ομάδες χρηματικά βραβεία 2.000, 1.500 και 1.000 ευρώ αντίστοιχα.

Στο Crowdhackathon #insurance 2.0 μπορούν να συμμετέχουν νέοι επιχειρηματίες, προγραμματιστές, αναλυτές, designers, στελέχη επικοινωνίας, marketing, εξυπηρέτησης πελατών, business consultants, επαγγελματίες, στελέχη από τον ασφαλιστικό & χρηματοπιστωτικό τομέα, φοιτητές, μαθητές και οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να λάβει μέρος και να συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη εφαρμογών που προωθούν την καινοτόμο νεανική και κοινωνική επιχειρηματικότητα και την οικονομία μέσα από τον κρίσιμο και σημαντικό κλάδο των ασφαλειών.

Στόχοι του διήμερου μαραθωνίου καινοτομίας

-Να δημιουργηθούν προϋποθέσεις νεανικής επιχειρηματικότητας, αφού μέσα από τη διαγωνιστική διαδικασία μπορεί να προκύψει μια νέα ομάδα ή start up εταιρία που θα συμβάλλει μελλοντικά στην οικονομία της χώρας μας.

-Να αξιοποιηθούν οι γνώσεις, η εμπειρία προγραμματιστών, νέων επιχειρήσεων, ομάδων και στελεχών για τη δημιουργία καινοτόμων εφαρμογών.

-Να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να σχεδιάσουν σωστά και να μετατρέψουν μια ιδέα που λύνει ένα πραγματικό πρόβλημα σε εφαρμογή, σε συνθήκες πίεσης χρόνου και με την καθοδήγηση έμπειρων μεντόρων από την αγορά.

-Να δικτυωθούν οι νέοι developers και οι επιχειρηματίες με έμπειρα στελέχη επιχειρήσεων και επαγγελματίες του χώρου και να δημιουργηθούν προϋποθέσεις δυναμικών συνεργασιών.

Θεματικές Ενότητες

-Εφαρμογές που έχουν στόχο την ανάπτυξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας μέσα από τον τομέα της ασφάλισης – Ανάπτυξη επιχειρηματικότητας και start ups στον τομέα του #insurtech π.χ aggregators, p2p & on demand insurance, marketplaces.

-Καινοτομία μέσα από τη δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών – Insurance innovation μέσα από την χρήση αναδυόμενων τεχνολογιών και τάσεων π.χ blockchain, crowdsourcing, chatbots, p2p insurance, Internet of things, εργαλεία big data analysis, API economy, robo advisors, open hardware, κ.α.

-Εφαρμογές, διαδικασίες και μοντέλα συνεργασίας που βελτιώνουν τις υπηρεσίες και τις υποδομές των εταιρειών (#insurtech & digital transformation).

-Εφαρμογές που προωθούν την κοινωνική καινοτομία και αλληλεγγύη – Social innovation – Social solidarity.

Οφέλη Συμμετεχόντων – Διαγωνιζομένων

-Απόκτηση δεξιοτήτων που θα τους βοηθήσουν να σχεδιάσουν σωστά και να μετατρέψουν μια ιδέα που λύνει ένα πραγματικό πρόβλημα σε εφαρμογή.

-Προετοιμασία σε συνθήκες πίεσης χρόνου και με την καθοδήγηση έμπειρων μεντόρων από την αγορά.

-Δικτύωση νέων developers και συμμετεχόντων με έμπειρα στελέχη επιχειρήσεων και επαγγελματίες του χώρου, με επιχειρηματίες.

-Αντίληψη της κουλτούρας και του οικοσυστήματος της επιχειρηματικότητας αξιοποιώντας τις πληροφορίες από τον ασφαλιστικό τομέα που είναι τόσο καίριος.

Δηλώστε συμμετοχή στο Crowdhackathon #insurance2

Λίγες μέρες πριν την έναρξη της διήμερης εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί το πρώτο Open Insurance Day για το mentoring των διαγωνιζόμενων αλλά και όσων θέλουν να για τις νέες τάσεις και την προοπτική γύρω από τα APIs και την νέα ψηφιακή οικονομία στον ευρύτερο πεδίο του #insurtech

Αναλυτικά εδώ

Μείνετε συντονισμένοι!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*