ΕΙΑΣ, λογότυπο, σκάλα, βιβλία, άνδρας, χαρτοφύλακας

Σεμινάριο ΕΙΑΣ: Η ψυχολογία του χρήματος και της αξίας

Ένα διαφορετικό σεμινάριο, με θέμα «Η ψυχολογία του χρήματος και της αξίας», θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 και την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, 16:00-19:45, στο εκπαιδευτικό κέντρο του ΕΙΑΣ (Λ. Συγγρού 106, 5ος όροφος), θέτοντας ως στόχο την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη των συμμετεχόντων.

Δεν πρόκειται για ένα σεμινάριο οικονομικό ή διαχείρισης χρημάτων, ούτε πρόγραμμα εμψύχωσης ή παρακίνησης (motivational). Αντίθετα, είναι:

  • Βιωματικό σεμινάριο, όπου κάθε συμμετέχων «μαθαίνει» το εκπαιδευτικό αντικείμενο μέσα από την ίδια του την εμπειρία, επαγγελματική και προσωπική, αναφορικά με τα χρήματα και την αξία τους.
  • Γεμάτο από διαδραστικές ασκήσεις, ατομικές, σε δυάδες και ομαδικά, με στόχο τη συνειδητοποίηση «αφανών» πεποιθήσεων για την αξία του χρήματος, οι οποίες λειτουργούν περιοριστικά για την επίτευξη των οικονομικών ή χρηματικών στόχων του ατόμου.
  • Σχεδιασμένο ειδικά για χρηματοοικονομικούς και ασφαλιστικούς συμβούλους με μοναδικό στόχο να υποστηρίξει την προσωπική μάθηση και τη μεταβολή τρόπων σκέψης και συμπεριφοράς, έτσι ώστε να ελκύουν την επίτευξη στόχων αμοιβαίου οφέλους, για τους ίδιους, τους πελάτες και την εταιρεία τους.
  • Βασισμένο στα επιστημονικά πεδία της Συστημικής Σκέψης και του NLP (Neuro-Linguistic Processing), σε πολυετή έρευνα και αυστηρή τεκμηρίωση από τους Kris & Tim Hallbom (USA).
  • Διεξάγεται με επιτυχία 20 χρόνια, σε περισσότερες από 25 χώρες της Αμερικής, Ασίας, Αυστραλίας και Ευρώπης – από το 2004, στην Ελλάδα και Κύπρο από τον εκπαιδευτή Νίκο Βαγιακάκο.

«Η Αξία Παράγεται στο Νου! Αυτό που σκεφτόμαστε κι αυτό που εισπράττουμε έχουν απόλυτη σύνδεση. Για την οικονομική ευμάρεια χρειάζεται να συνειδητοποιηθεί πώς έλκουμε τα θετικά και τα αναγκαία στη ζωή, αλλά και πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε τις νέες συνθήκες που έχουμε ανάγκη για τη χρηματική μας πληρότητα. Η αφθονία είναι ύψιστη εκδήλωση του πνεύματος. Όχι της ύλης.»

Οι βιωματικές ενότητες του 8ωρου σεμιναρίου καλύπτουν πέντε ουσιώδη θέματα της Ψυχολογίας του Χρήματος και της Αξίας:

  1. Οι Συμπαντικοί Κύκλοι της Αλλαγής – παρουσιάζεται ένα ισχυρό επιστημονικό υπόδειγμα, που εξηγεί πώς η εξωτερική πραγματικότητα αποτελεί μία αντανάκλαση της κοσμοαντίληψής μας και πώς οι πεποιθήσεις επιδρούν με τρόπους καταλυτικούς στην οικονομική κατάσταση.
  2. Τα Εννέα Κλειδιά της Συνειδητής Προσέλκυσης – υπάρχουν συγκεκριμένοι ελκτικοί παράγοντες για την Αξία και τα Χρήματα, που συνδέονται με τη συνειδητή και στοχευμένη δημιουργία.
  3. Συλλογικά και Προσωπικά Πιστεύω – για τα χρήματα και την πρόθεση που υπάρχει πίσω από τη χρηματική ανάγκη, πώς πραγματικά καθορίζεται ο στόχος και πώς αναθεωρείται η αξία του.
  4. Αλλαγή Περιοριστικών Πεποιθήσεων – επισήμανση των πεποιθήσεων που έχουν γίνει πλέον περιοριστικές στην παρούσα και μελλοντική ανάπτυξη του ατόμου και πώς επέρχεται άνοιγμα σε νέες δυνατότητες προσωπικής και συλλογικής επίτευξης.
  5. Συστημική Ευθυγράμμιση – των πεδίων που ταυτόχρονα λειτουργεί το άτομο, ως σωματικός, νοητικός και συναισθηματικός εαυτός, με το σκοπό και την ουσία του οικονομικού στόχου.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

  • Στελέχη των Κλάδων Σχεδίασης, Παροχής και Διαχείρισης Χρηματοοικονομικών και Ασφαλιστικών Υπηρεσιών, Πωλήσεων και Διοίκησης Πωλήσεων, Εκπαίδευσης, Marketing & Υποστήριξης Πωλήσεων, που επιδιώκουν την αναβάθμιση του τρόπου επικοινωνίας τους και της επιρροής που ασκούν κατά την άσκηση του έργου τους.
  • Επικεφαλής και στελέχη μεσιτικών και πρακτορειακών γραφείων πωλήσεων, καθώς και συντονιστές χρηματοοικονομικών & ασφαλιστικών συμβούλων, οι οποίοι επιθυμούν να «κτίσουν» ένα αποτελεσματικό πλαίσιο εξατομικευμένης υποστήριξης των συνεργατών τους, που να «ενεργοποιεί» άμεσα την επίτευξη των στόχων τους.
  • Έμπειρους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, που στοχεύουν σε αλλαγή επιπέδου στη σχέση τους με τον πελάτη.
  • Νέους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, με ταλέντο και όραμα προσωπικής ανάπτυξης. 

Σημειώνεται πως στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν άτομα ανεξάρτητα της επαγγελματικής τους πείρας στις ασφαλίσεις ή ειδικής μόρφωσης ή κατάρτισης σε χρηματοοικονομικές ή ασφαλιστικές υπηρεσίες ή τις οικονομικές επιστήμες. Και τούτο, γιατί το σεμινάριο δεν βασίζεται στις γνώσεις των μελών του, αλλά στην εργασιακή τους στόχευση και την ανάπτυξη της καριέρας τους.

Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017, ενώ το κόστος συμμετοχής ξεκινά από 70 ευρώ. Παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησης και σε περιβάλλον webinar.

Περισσότερες πληροφορίες και αίτηση συμμετοχής, στο αρχείο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΑ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*