Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης ανάμεσα σε ΕΑΕΕ και Δ. Παπαδημητρίου

Την δυνατότητα να συζητήσουν εφ’ όλης της ύλης για τις προκλήσεις του κλάδου συναρτήσει των εξελίξεων γύρω από το σύνολο της οικονομίας είχαν ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας (ΕΑΕΕ) σε σχετικό γεύμα εργασίας. Αναλυτικά:

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) πραγματοποίησε γεύμα εργασίας με προσκεκλημένο τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Στη συνάντηση αυτή, που αποτελεί μέρος σειράς γευμάτων εργασίας που έχει θεσμοθετήσει η ΕΑΕΕ με ομιλητές κορυφαίες προσωπικότητες της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας, συμμετείχαν οι επικεφαλής των εταιριών μελών της ΕΑΕΕ.

Στόχος της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων με τον Υπουργό πάνω σε θέματα που σχετίζονται με την οικονομία, τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας, την κοινωνία και το ρόλο της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στις προοπτικές ανάπτυξης της Ελλάδας και το σχεδιασμό της Κυβέρνησης προς αυτή την κατεύθυνση, αναφέροντας πως προτεραιότητα της Κυβέρνησης αποτελεί η προσέλκυση επενδύσεων, η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η μείωση του ποσοστού της ανεργίας.

Αναγνώρισε το θετικό ρόλο που παίζει η Ιδιωτική Ασφάλιση στην οικονομία και την κοινωνία και το γεγονός ότι η ασφαλιστική αγορά μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της χώρας.

Εκ μέρους της ΕΑΕΕ ο Πρόεδρος, κ. Δημήτρης Μαζαράκης τόνισε την σημαντική συμβολή της Ιδιωτικής Ασφάλισης στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, αλλά και τις μεγάλες αναπτυξιακές της προοπτικές.

Ο κ. Μαζαράκης ανάφερε πως η Ιδιωτική Ασφάλιση είναι ένας τομέας της οικονομίας που διατηρεί 13 δισ. σε επενδύσεις και πάνω από 25.000 θέσεις εργασίας, νούμερα που μπορούν να πολλαπλασιαστούν εφόσον η ασφαλιστική αγορά αναπτυχθεί περαιτέρω, γεγονός που προϋποθέτει μεταξύ άλλων διάλογο και συνεργασία με την Πολιτεία.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*