Nέος αγώνας δρόμου για τα ανασφάλιστα

της Ελενας Ερμείδου

Τέσσερεις σχεδόν μήνες μετά την αποτυχημένη «απόπειρα» με τα ανασφάλιστα, ένας ακόμα γύρος εντοπισμού ξεκινά. Δεν υπάρχει, ωστόσο,  μέχρι στιγμής καμία ένδειξη που να διαβεβαιώνει ότι ο μηχανισμός που έχει «στήσει» το υπουργείο θα δουλέψει προς την σωστή κατεύθυνση.

Φέρονται, τα ανασφάλιστα αυτή να είναι γύρω στα 450 χιλιάδες. Και πάλι τίποτα δεν είναι βέβαιο. Αφού οι διασταυρώσεις που γίνονται μέχρι τώρα  δεν είναι αξιόπιστές. Ας θυμηθούμε και πριν την πρώτη αποστολή των σημειωμάτων, τα ανασφάλιστα φέρονταν να ήταν περί τα 1.200.000, κάποιοι μάλιστα είχαν γράψει και για 2.000.000. Σε μικρό χρονικό διάστημα, έπεσαν στις 600.000 και λίγο αργότερα στις 500.000 περίπου. Ο λόγος, κυρίως,  γιατί το υπουργείο και οι εφορίες δεν είχανκαθορίσει τον αριθμό των κλεμμένων οχημάτων και τον αριθμό των οδηγών που είχαν μέχρι τότε καταθέσει πινακίδες

Η κυβέρνηση, λίγες ημέρες μετά την αποστολή των προστίμων, μη μπορώντας να κάνει διαφορετικά, καθώς προκάλεσε μεγάλο πρόβλημα ακύρωσε όλα τα πρόστιμα με στόχο να διορθωθούν σε μικρό χρονικό διάστημα να διορθώσει τα λάθη.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*