Η σπουδαιότερη είδηση από το Μόντε – Κάρλο στο IW

της Ελενας Ερμείδου

Παρουσιάστηκε στο  61ο Rendez-Vous de Septembre στο Μόντε – Κάρλο η oλοκληρωμένη λύση για τις ασφάλειες από την blochain Β3i, όπως είχε πρώτο γράψει το Insurance World.gr.

Διαβάστε: Αποκλειστική πρώτη παρουσίαση της B3i στο Rendez Vous 2017

Η ομάδα διεθνών ασφαλιστών και αντασφαλιστών Achmea, Aegon, Agean, Allianz, Generali, Hannover Re, Liberty Mutual, Munich Re, RGA, SCOR, Sompo Japan Nipponkoa Insurance, Swiss Re, Tokio Marine Holdings, XL Catlin, και  Zurich Insurance Group που βρίσκονται πίσω από το έργο, ανακοίνωσαν παράλληλα τα σχέδια τους στην διάρκεια της σχετικής εκδήλωσης.

Η B3i η οποία μπαίνει σε λειτουργία είναι πλατφόρμα λογισμικού που επιτυγχάνει την κατανομή λειτουργιών με στόχο την εξασφάλιση ασφαλών, εμπιστευτικών και αποτελεσματικών συναλλαγών σε δίκτυο blockchain.

Ο βραχυπρόθεσμος στόχος της πρωτοβουλίας είναι η διαχείριση των αντασφαλιστικών συμβάσεων, ενώ ο ευρύτερος στόχος είναι να εξερευνήσει το δυναμικό blockchain είναι να «αναπτύξει μια αποτελεσματική πλατφόρμα σε παγκόσμιο επίπεδο για τους συμμετέχοντες στην αγορά ώστε να διευκολυνθούν περισσότερο στην εκχώρηση του ρίσκου, στην διαχείριση του, και ευρύτερα στις εμπορικές τους συναλλαγές.

Σύμφωνα με την Allianz SE η πρωτοβουλία καταδεικνύει την δυναμική των συνεργειών στην ανεύρεση νέων λύσεων, κάτι το οποίο χρειάζεται να συνεχιστεί.

Από την πλευρά της η Zurich τονίζει ότι η B3i «έφερε στου ασφαλιστές και αντασφαλιστές ένα νέο τρόπο ανάπτυξης συνεργειών».

Η νέα beta πλατφόρμα θα μπει πιλοτικά σε λειτουργία από τον επόμενο μήνα με τα μέλη της κοινοπραξία να συμμετέχουν σε δοκιμαστικές λειτουργίες.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*