Allianz και Baloise ‘χτυπούν’ την Generali

της Ελενας Ερμείδου

H Allianz μαζί με την Baloise Holding και το fund Cinven είναι μεταξύ των υποψηφίων που προσπαθούν να εξαγοράσουν την Βελγική μονάδα της τρίτης μεγαλύτερης ασφαλιστικής στην Ευρώπη.

Οι υποψήφιοι επενδυτές έχουν τελική ημερομηνία υποβολής των προσφορών τους για εξαγορά της Generali πριν την 8η Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με πηγές η αξία της συναλλαγής αναμένεται να φτάσει τα 500 εκατομμύρια ευρώ. Με την ολοκλήρωση δε, της συναλλαγής η Generali θα έχει καταφέρει να κάνει την μεγαλύτερη αποεπένδυση βάσει των τελευταίων σχεδίων αναδιάρθρωσης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters πρόθεση της Generali είναι να δώσει την Βελγική επιχείρηση σε ένα και μόνο αγοραστή αντί να την σπάσει.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι Allianz, Baloise και Cinven επιδιώκουν να αγοράσουν ολόκληρη την επιχείρηση ενώ μεταξύ άλλων επενδυτών είναι και η εδρεύουσα στις Βερμούδες  Anthene Holding.

Η πώληση εντάσσεται στις προθέσεις της Generali να ενισχύσει την κερδοφορία. Η εταιρεία έχει παρουσία στην Βελγική αγορά από το 1901 με συνολικά 6,3 δισεκατομμύρια ευρώ υπό διαχείριση κεφάλαια και με καθαρά κέρδη 89 εκατομμύρια κατά την χρήση του 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*