deal, συμφωνία, χειραψία στο παράθυρο, στατιστικά, ηλιοβασίλεμα

NN-Τράπεζα Πειραιώς: Μια σχέση win-win με παρακαταθήκες για το μέλλον

Του Νίκου Σακελλαρίου

Η ανανέωση της συνεργασίας της NN με την Τράπεζα Πειραιώς και τις ασφαλιστικές της εταιρείες έρχεται να επιβεβαιώσει δύο πράγματα. Τις προθέσεις για περαιτέρω σύσφιξη των επιχειρηματικών δεσμών των δύο ομίλων, δημιουργώντας μια σχέση win-win και για τις δύο πλευρές, και τη μελλοντική διεύρυνση των συνεργειών τους.

Πλέον οι πωλήσεις bancassurance γίνονται βασικό δίκτυο για την NN, αφού πλέον το 50% των συνολικών πωλήσεων προέρχονται από εκεί, ενώ και για τον όμιλο Πειραιώς τα έσοδα που έρχονται από τις μεσιτικές και πρακτορειακές εργασίες των εταιρειών του αποτελούν σημαντικούς παράγοντες κερδοφορίας. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες από το τραπεζικό δίκτυο, οι ασφαλιστικές εργασίες (πωλήσεις προϊόντων ζωής με την NN) μέσα στα καταστήματα βρίσκονται στο υψηλότερο ιστορικά επίπεδο, ανταγωνιζόμενες ευθέως πλέον τα καταθετικά προϊόντα (προθεσμιακές).

Από την πλευρά της NN, το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων προϊόντων υγείας (της σειράς Orange) αλλά κυρίως τα επενδυτικά-συνταξιοδοτικά προϊόντα πραγματοποιούνται μέσα από τα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς. Η επιτυχία της προώθησης ορισμένων τραπεζο-ασφαλιστικών προϊόντων  της NN ενισχύθηκε ιδιαίτερα την περίοδο της μεγάλης αβεβαιότητας και των capital controls, δηλαδή από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο 2015, και έκτοτε έχει παγιωθεί σε ένα υψηλό επίπεδο.

Πλέον οι παρακαταθήκες για την επόμενη δεκαετία της σύμβασης θα εστιαστούν στην περαιτέρω ανάπτυξη του μοντέλου του bancassurance των δύο ομίλων αλλά και τις σταυροειδείς πωλήσεις (cross sales), με πωλήσεις και τραπεζικών προϊόντων της Τράπεζας Πειραιώς από το δίκτυο της NN, ενώ υπάρχει και το ενδιαφέρον για συντονισμένες κινήσεις τόσο στο asset management όσο και στην είσοδο στον χώρο των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*