AIG: Δίνει μπόνους 165 εκατ. στα υψηλόβαθμα στελέχη της

της Ελενας Ερμείδου

Δέκα χρόνια μετά την χρεοκοπία της και το γιγαντιαίο πακέτο στήριξης που έλαβε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ ύψους 180 δισεκ. δολαρίων, η American International Group (AIG) ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει 165 εκατ. δολάρια μπόνους …και έτσι…όλα δείχνουν ότι τα χρυσά μπόνους της εταιρείας επιστρέφουν.

Oταν ο Brian Duperreault ανέλαβε τα καθήκοντα του CEO στην AIG, τον περασμένο Μάϊο του 2017, έλαβε υψηλότατο πακέτο ετήσιας αμοιβής ύψους 16 εκατ. δολαρίων μαζί με 12 εκατ. μετρητά για μετοχές της  Hamilton Insurance Group, συνιδρυτής της εν λόγω εταιρείας. Του προτάθηκε επίσης να αγοράσει 1,5 εκατ. μετοχές της AIG, αν η τιμή της μετοχής κάλυπτε συγκεκριμένους στόχους σε ένα δεδομένο χρονικό πλαίσιο.

Να σημειωθεί ότι ο Duperreault προσέλαβε δικά του άτομα συμπεριλαμβανομένου του Peter Zaffino από την Marsh & McLennan αντί μεγάλο πακέτου αμοιβής.

Αναλυτές σημειώνουν ότι είναι καλύτερο να δίνεις υψηλή αμοιβή σε έναν CEO για να δουλεύει και να μείνει από το να πληρώνεις κάποιον για να αποχωρήσει.

“Θα προτιμούσα να δω ένα πακέτο σαν και αυτό κατά την είσοδο μου παρά ένα χρυσό αλεξίπτωτο στην έξοδο” λέει ο αναλυτής της  Scharf Investments analyst Jeff στο Reuters.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*