ΠΟΕΔΗΝ εναντίον Τσίπρα

Σφοδρή επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) στις 9 Σεπτέμβρη.

Όπως είναι γνωστό, η διοργάνωση αποτελεί ευκαιρία για κάθε πρωθυπουργό να κάνει απολογισμό του κυβερνητικού έργου και να εξαγγείλει μέτρα, αναδιαρθρώσεις αλλά και παροχές προς τις κοινωνικές ομάδες για τον επόμενο χρόνο. Για την ΠΟΕΔΗΝ, ωστόσο, οι εξαγγελίες Τσίπρα από το βήμα της ΔΕΘ δεν έχουν κανένα αντίκρισμα.

“Το καλάθι του Πρωθυπουργού στα εγκαίνια των ΔΕΘ 2014, 2015, 2016 ήταν τρύπιο. Περιλάμβανε μόνο αμέτρητα θα… και ψέματα…” αναφέρει χαρακτηριστικά και περιγράφει με μελανά χρώματα την πραγματικότητα που βιώνουν ασθενείς κι εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας, εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης. Προειδοποιεί, παράλληλα, ότι και φέτος οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού θα είναι μία από τα ίδια.

“Κύριε Πρωθυπουργέ φτάνει ως εδώ. Όχι άλλα θα… και ψέματα… Διεκδικούμε αύξηση των δαπανών για την υγεία από 5% στο 7,5% του ΑΕΠ, πραγματικές προσλήψεις επαρκούς αριθμού μόνιμου προσωπικού, δωρεάν Υγεία, κατάργηση Μνημονίων, ανάκτηση απωλειών” τονίζει σχετικά και καλεί σε πορεία διαμαρτυρίας 10 χιλιομέτρων, από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο (8 π.μ.) μέχρι το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη συμπρωτεύουσα.

Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την παραμονή των εγκαινίων της Έκθεσης, ανοίγοντας τον κύκλο των κινητοποιήσεων που έχουν προγραμματιστεί από τους κοινωνικούς φορείς και τις συνδικαλιστικές ενώσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*