Σύλλογος Ζημιωθέντων Ασπίς Πρόνοια

Ασπίς Πρόνοια: Αναβάλλεται εκ νέου η σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ

Ανοικτό παραμένει το ραντεβού των εκπροσώπων των ασφαλισμένων στον πάλαι ποτέ ισχυρό όμιλο Ασπίς Πρόνοια με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών. Η τελευταία… υποσχετική ήταν για τα τέλη του μήνα, όμως όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει και νέα αναβολή.

Στελέχη της κυβέρνησης έχουν υποσχεθεί στο σωματείο των ασφαλισμένων ότι υπό τη σκέπη του ΥΠΟΙΚ θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη σύσκεψη στην οποία θα μετέχουν εκπρόσωποι τόσο του υπουργείου και του σωματείου όσο και της Τράπεζας της Ελλάδος και του Εγγυητικού Κεφαλαίου, καθώς και ο εκκαθαριστής, ώστε να δοθεί λύση σε μια σειρά ζητημάτων, που αφορούν:

  • τα επενδυτικά προγράμματα, τα λεγόμενα ΑΑ2, που έχουν εξαιρεθεί των αποζημιώσεων και που σε αξία υπολογίζονται σε περίπου 100 εκατ. ευρώ
  • τα προϊόντα εφάπαξ καταβολής που υπογράφηκαν το 2008, δηλαδή έναν χρόνο πριν ανασταλεί η άδεια λειτουργίας της Ασπίς Πρόνοια, και δεν πρόλαβαν να αποκτήσουν αξία εξαγοράς
  • την ταχύτερη ενεργοποίηση του Εγγυητικού Κεφαλαίου, καθώς και την αναζήτηση εργαλείων χρηματοδότησής του ώστε να «αντέξει» τις καταβολές αποζημιώσεων για λογαριασμό της Ασπίς.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*