ΑμεΑ: Ζητούν από τον Τσίπρα προστασία από τα «προαπαιτούμενα»

Δεσμεύσεις για την προστασία των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους από τη θύελλα των μνημονίων ζητά για μια ακόμη φορά από τον Πρωθυπουργό η Εθνική Συνομοσπονδία ΑμΕΑ (ΕΣΑμΕΑ).

«Η υιοθέτηση των προαπαιτούμενων υπ. αριθ. 75, 76, 86, 97, 105, 106 από την Κυβέρνηση, είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε άμεσες μειώσεις ποσών ή και δικαιούχων επιδομάτων αναπηρίας, σε εκ νέου θέσπιση συστήματος αξιολόγησης της αναπηρίας, σε περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις, σε επαναφορά της περίφημης έννοιας της λειτουργικότητας του αναπήρου και σε εν γένει περικοπές κοινωνικών δαπανών» τονίζει σε επιστολή της προς τον Α. Τσίπρα.

Ενόψει, λοιπόν, της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), καταγράφει ένα ένα τα αιτήματα του αναπηρικού κινήματος, ζητώντας τη λήψη συνδυαστικών μέτρων σε βάθος χρόνου για να επιτευχθεί ουσιαστική στήριξη και προστασία των ΑμΕΑ.

«Τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους αναμένουν τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού» αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή, προειδοποιώντας ότι δεν θα σταματήσει ο αγώνας για το δικαίωμα σε μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*