Νέα ΠΦΥ: Ασαφές το πλαίσιο συνεργασίας με τους ιδιώτες γενικούς γιατρούς

Μπορεί ο διάλογος να υπήρξε εξαντλητικός σε ό,τι αφορά τους όρους σύμβασης των οικογενειακών γιατρών των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤοΜΥ), όλο το προηγούμενο διάστημα, ωστόσο παραμένει ασαφές το πλαίσιο συνεργασίας των ιδιωτών επαγγελματιών υγείας που θα συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ.

Οι τελευταίοι, σύμφωνα με την Ελληνική Ένωση Γενικής Ιατρικής (ΕΛΕΓΕΙΑ) καλύπτουν το 70% του πληθυσμού. Κατά συνέπεια είναι απαραίτητο να ξεκαθαρίσει τάχιστα το τοπίο, καθώς η συζήτηση για τις νέες συμβάσεις πηγαίνει από παράταση σε παράταση.

Υπό αυτό το πρίσμα, η Ένωση αιτείται άμεση συνάντηση με το ΓΓ ΠΦΥ και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, με στόχο την έναρξη ενός εποικοδομητικού διαλόγου.

“Πρέπει να έχουμε κοινό στόχο με εσάς το σχεδιασμό και τη λειτουργία ενός μοντέλου ιδιώτη, συμβεβλημένου με τον ΕΟΠΥΥ οικογενειακού ιατρού, που θα ικανοποιεί ταυτόχρονα ασθενείς, ιατρούς και ΕΟΠΥΥ-ΥΥΚΑ” αναφέρει σχετικά. “Μόνο ένα τέτοιο δυνατόν να είναι αποδοτικό και για τους τρεις και συνάμα βιώσιμο” τονίζει συμπληρώνοντας.

Τέλος, δεν παραλείπει να θίξει και το ζήτημα του ρόλου που καλούνται να παίξουν οι ιδιώτες, μη συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ οικογενειακοί γιατροί στο νέο σύστημα και την ανάγκη να καθοριστεί με σαφήνεια η σχέση τους με αυτό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*