Μοχλός ανάπτυξης για την HDI Global οι κυβερνοασφαλίσεις

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Η κυβερνοασφάλιση αναδεικνύεται σε μοχλό ανάπτυξης για τη γερμανική ασφαλιστική εταιρεία HDI Global, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλό της Christian Hinsch. «Στον ολοένα και σημαντικότερο χώρο της cyber insurance, βλέπουμε αξιοσημείωτο ενδιαφέρον από πλευράς της βιομηχανίας και σταθερή αύξηση στον αριθμό των συμβολαίων που υπογράφονται», δήλωσε ο κ. Hinsch. «Στη Γερμανία, μάλιστα, έγινε πρόσφατα δυνατό για εταιρείες με ετήσιο τζίρο από 5 έως 50 εκατ. ευρώ να αγοράζουν ασφαλιστική κάλυψη έναντι κυβερνο-κινδύνων online.  Αναμένουμε σημαντική ανάπτυξη του κλάδου αυτού τα επόμενα χρόνια.»

Ορισμένες κυβερνοεπιθέσεις υψηλού προφίλ  λειτούργησαν ως καταλύτης για την αύξηση της ζήτησης για cyber ασφάλιση από τις επιχειρήσεις. Υπενθυμίζεται ότι το κακόβουλο λογισμικό (ransomware) WannaCry προκάλεσε μεγάλα προβλήματα διεθνώς τον Μάιο, καθώς «πάγωσε» τη λειτουργία εργοστασίων, σχολείων, καταστημάτων και νοσοκομείων.

Η αγορά κυβερνοασφαλίσεων των ΗΠΑ, η πιο αναπτυγμένη του κόσμου, υπερτριπλασιάστηκε σε μέγεθος μεταξύ 2013 και 2016 με τον όγκο των cyber ασφαλίστρων να διαμορφώνεται σε 3 δισ. δολάρια από 1 δισ. δολ. τρία χρόνια πριν, σύμφωνα με στοιχεία των Munich Re και UK General που παρουσιάστηκαν σε πρόσφατη εκδήλωση των Lloyd’s.

«Το πρώτο εξάμηνο του έτους έχουμε ήδη λάβει περισσότερες αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κυβερνοασφαλίσεις από ό,τι κατά τη διάρκεια ολόκληρου του 2016», σημείωσε ο κ. Hinsch της HDI Global. «Κρίσιμο στοιχείο αποτέλεσε ότι κινηθήκαμε πολύ γρήγορα για να επεκτείνουμε την γκάμα των προϊόντων μας σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Ολλανδίας, της Μ. Βρετανίας, της Αυστρίας και της Ελβετίας. Ως αποτέλεσμα, η HDI είναι μια από τις λίγες ασφαλιστικές εταιρείες διεθνούς εμβελείας που όχι μόνο μπορεί να αξιοποιήσει τη δική της τεχνογνωσία στον χώρο των κυβερνοασφαλίσεων, αλλά και -το σημαντικότερο- διευρύνει συνεχώς αυτή τη διεθνή τεχνογνωσία…»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*