Ιστορίες… ασφαλιστικής τρέλας

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Νεαρός Βρετανός τουρίστας (που είχε κάνει ταξιδιωτική ασφάλιση) έλαβε αποζημίωση επειδή την ώρα που θαύμαζε τα αξιοθέατα στην Αθήνα αφαιρέθηκε τόσο πολύ στη θέα ομάδας νεαρών γυναικών με μπικίνι, ώστε… προσέκρουσε σε σταθμό  λεωφορείου με αποτέλεσμα να σπάσει τη μύτη του. Η ασφαλιστική του εταιρεία κάλυψε τα έξοδα νοσηλείας του, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph, η οποία εντόπισε ορισμένες περιπτώσεις… ασυνήθιστων (τουλάχιστον) αιτήσεων αποζημίωσης, οι οποίες ωστόσο ικανοποιήθηκαν από τις ασφαλιστικές.

Αναφέρουμε ενδεικτικά:

-Δυο παιδιά που έκαναν διακοπές με τους γονείς τους στην Κορνουάλη έθαψαν μια βιντεοκάμερα στην άμμο για να μην κλαπεί ενώ η οικογένεια κολυμπούσε. Στη συνέχεια, όμως, δεν… μπόρεσαν να θυμηθούν πού ακριβώς την έθαψαν, με αποτέλεσμα η βιντεοκάμερα να χαθεί. Η ασφαλιστική πλήρωσε το κόστος της κάμερας

-Ζευγάρι Βρετανών όταν επέστρεψε στο ξενοδοχείο του στη Μαλαισία ισχυρίστηκε ότι… πίθηκοι είχαν κλέψει τα ρούχα τους ! Η εταιρεία ταξιδιωτικής ασφάλισης τους χορήγησε κονδύλι για την αγορά καινούριων ρούχων.

-Παραθερίστρια στην Σρι Λάνκα χρειάστηκε νοσοκομειακή περίθαλψη όταν χτυπήθηκε από ινδική καρύδα που έπεσε στο κεφάλι της ενώ διάβαζε στη σκιά του δένδρου. Η ασφαλιστική κάλυψε τα νοσήλια.

-Τέλος, ο ονειρεμένος γάμος μιας νύφης στην Καραϊβική είχε… εμπρηστικό τέλος, καθώς το νυφικό της έπιασε φωτιά κατά τη διάρκεια του μπάρμπεκιου που ακολούθησε. Ο γαμπρός έριξε τη φλεγόμενη νύφη στη θάλασσα και η ασφαλιστική πλήρωσε για να αποκτήσει καινούριο νυφικό!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*