Η πρόταση της Αθήνας για τη φιλοξενία του ΕΜΑ

Εθνική υπόθεση χαρακτηρίζουν τη διεκδίκηση της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) η περιφερειάρχης Αττικής και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Σε κοινή συνέντευξη που παραχώρησαν για την παρουσίαση της πρότασης που κατέθεσε η χώρα μας (επισυνάπτεται), η κ. Δούρου και ο κ. Κατρούγκαλος σκιαγράφησαν τα βασικά χαρακτηριστικά του φακέλου. Όπως αποκάλυψαν τον ΕΜΑ θα φιλοξενήσει το κτίριο της πρώην καπνοβιομηχανίας «Κεράνης», στην οδό Αθηνών. Πρόκειται για ένα 7ώροφο κτίριο, 44.800 τ.μ., το οποίο ανακαινίστηκε με βάση βιοκλιματικό σχεδιασμό, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις για θερμομόνωση, επιτυγχάνοντας ενεργειακή απόδοση και επιτρέποντας τη διείσδυση φυσικού φωτός στους εσωτερικούς του χώρους.

Οι χώροι γραφείων και συσκέψεων εκτείνονται σε 30.000 τ.μ., ενώ ο χώρος πάρκινγκ έχει έκταση 9.902 τ.μ. και διαθέτει συνολικά 549 θέσεις στάθμευσης.

H περιφερειάρχης Αττικής και ο αναπλ. υπουργός Εξωτερικών μίλησαν, παράλληλα, για τη σημασία που έχει για τη χώρα μας μια ενδεχόμενη «επιτυχία» και τι σηματοδοτεί, ανέλυσαν τους λόγους για τους οποίους θεωρούν ότι αυτή η ελληνική υποψηφιότητα έχει σοβαρές πιθανότητες επιτυχίας, ενώ αναφέρθηκαν και στις επόμενες πρωτοβουλίες έως την τελική ψηφοφορία τον Νοέμβριο.

EMA Relocation_Athens

Πηγή: virus.com.gr / amna.gr, naftemporiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*