generali logo on door, λογότυπο, είσοδος γραφείων

Και τη θυγατρική της στον Παναμά πούλησε η Generali

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Στην παναμέζικη ασφαλιστική ASSA Compañía de Seguros μεταβιβάζει η ιταλική Generali τη θυγατρική της εταιρεία στον Παναμά, έναντι 172 εκατ. δολαρίων. Η συναλλαγή τελεί υπό την αίρεση των εποπτικών αρχών και προβλέπει τη μεταβίβαση του ενεργητικού, του παθητικού και όλων των χαρτοφυλακίων της Generali στον Παναμά στην ASSA. Ο ιταλικός όμιλος δραστηριοποιούνταν στην κεντροαμερικανική χώρα -με έμφαση στις γενικές ασφάλειες- από το 1970.

Όπως ανακοίνωσε η Generali, το deal εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική του ομίλου για εξορθολογισμό της γεωγραφικής του παρουσίας, για ενίσχυση της αποδοτικότητάς του και για καλύτερη κατανομή των πόρων του. «Βελτιώνουμε το γεωγραφικό μας αποτύπωμα, επιχειρώντας να κάνουμε την Generali μια απλούστερη και εξυπνότερη εταιρεία», σχολίασε ο Frédéric de Courtois, επικεφαλής των διεθνών δραστηριοτήτων του ομίλου.

To deal στον Παναμά ακολουθεί την αποχώρηση της Generali από την Κολομβία και τη Γουατεμάλα, καθώς η εταιρεία απαλλάσσεται από «δευτερευούσης σημασίας» δραστηριότητες. Τον Ιούλιο έγινε γνωστό ότι η γερμανική Talanx θα αγοράσει την Generali Colombia Seguros Generales και τη θυγατρική της εταιρεία ασφαλειών ζωής Generali Colombia Vida Compañia de Seguros, έναντι 30 εκατ. δολαρίων. Την ίδια περίοδο, η Generali ολοκλήρωσε την πώληση της θυγατρικής της εταιρείας γενικών ασφαλειών στη Γουατεμάλα Aseguradora General στην οικογένεια Neutze, τον επί μακρόν εταίρο του ομίλου στη χώρα. Το ύψος του τιμήματος δεν έγινε γνωστό.

Η Generali δήλωσε ότι θα παραμείνει ενεργή στον Παναμά και σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής μέσω των θυγατρικών Generali Employee Benefits, Generali Global Corporate & Commercial και Europ Assistance.

Αφότου απέκρουσε το σχέδιο επιθετικής εξαγοράς της από τη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας Intesa Sanpaolo νωρίτερα εντός του έτους, η Generali ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από τις αγορές όπου δεν διαθέτει κρίσιμη μάζα. Ο όμιλος σκοπεύει να αντλήσει τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ, πωλώντας τις δραστηριότητές του σε 13-15 χώρες ανά τον κόσμο, όπως έχει δηλώσει ο διευθύνων σύμβουλος Philippe Donnet. O οδικός χάρτης της Generali περιλαμβάνει την πώληση των δραστηριοτήτων της σε Ολλανδία και Βέλγιο, ενώ η εταιρεία αναζητά νέους ιδιοκτήτες και για τις θυγατρικές της -μεταξύ άλλων- σε Πορτογαλία, Κολομβία και Ισημερινό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*