ΕΙΑΣ, σεμινάριο, ασφαλίσεις

ΕΙΑΣ: Σεμινάριο ασφαλίσεων ευθύνης ανώτατων και ανώτερων στελεχών διοίκησης – D&O Liability

Σεμινάριο ασφαλίσεων ευθύνης ανώτατων και ανώτερων στελεχών διοίκησης – D&O Liability θα πραγματοποιηθεί στο εκπαιδευτικό κέντρο του ΕΙΑΣ (Λ. Συγγρού 106, 5ος όροφος) την Τετάρτη 20 και την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017, 16:00-19:45.

Η κάλυψη D&O αφορά και ενδιαφέρει όχι μόνο τα στελέχη και τις εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, αλλά και τους οργανισμούς του ευρύτερου δημοσίου τομέα, με δεδομένο ότι όλο και περισσότεροι επαγγελματίες managers, Έλληνες και ξένοι, καλούνται να διοικήσουν τους οργανισμούς αυτούς. Το σεμινάριο προσφέρει μια εμπεριστατωμένη παρουσίαση της συνολικής διαδικασίας ασφάλισης και ταυτόχρονα δίνει απαντήσεις σε πιο εξειδικευμένα προβλήματα:

  • Η εξέλιξή της ασφάλισης D&O
  • Λόγοι για τους οποίους οι εταιρείες και τα στελέχη τους επιλέγουν την κάλυψη
  • Επίδραση νομοθεσίας – οικονομικής κρίσης
  • Λειτουργία και δομή του ασφαλιστηρίου
  • Καλύψεις και ανάλυση όρων
  • Επεκτάσεις και εξαιρέσεις τυπικών ασφαλιστηρίων
  • Πηγές απαιτήσεων – ζημίες – παραδείγματα
  • Σύγκριση με άλλες ασφαλίσεις, διαφορές, ιδιαιτερότητες, ηθικός κίνδυνος και αντεπιλογή
  • Πως γίνεται το underwriting
  • Κατάσταση της διεθνούς ασφαλιστικής αγοράς
  • Επιχειρηματολογία και τεχνικές πωλήσεων 

Εισηγήτρια του σεμιναρίου είναι η Δώρα Αποστολοπούλου, σύμβουλος Underwriting Γενικών Ασφαλίσεων, με 17ετή εμπειρία σε διευθυντικές θέσεις Underwriting Γενικών Ασφαλίσεων Πολυεθνικών Ομίλων (ενδεικτικά, ERGO και INTERAMERICAN), πτυχιούχος Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε στελέχη του Τομέως Αστικής Ευθύνης και του ευρύτερου Τομέως Underwriting Γενικών Ασφαλίσεων που επιθυμούν να επεκτείνουν ή να εξειδικεύσουν τις γνώσεις τους στις Ασφαλίσεις Ευθύνης Στελεχών Διοίκησης. Επίσης, σε στελέχη Marketing, Ομαδικών Ασφαλίσεων, Εκπαίδευσης και Product Development που επιθυμούν να γνωρίσουν ενδελεχώς τις καλύψεις και τα χαρακτηριστικά της Ασφάλισης Ευθύνης Στελεχών Διοίκησης. Τέλος, σε ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές όλων των βαθμίδων που επιθυμούν να εισέλθουν στην αγορά των επιχειρήσεων και των υψηλών στελεχών τους, κατά τρόπο συστηματικό και με όχημα ένα πολύ καλό ασφαλιστικό προϊόν του πρώτιστου ενδιαφέροντός τους.

Κύριοι στόχοι του σεμιναρίου:

α. Η εξοικείωση του ασφαλιστικού κοινού με τα χαρακτηριστικά της «αγοράς» ανωτάτων και ανωτέρων στελεχών επιχειρήσεων.

β. Η «γνωριμία» των εκπαιδευομένων με τα χαρακτηριστικά συμπεριφοράς των εν λόγω στελεχών.

γ. Η κατανόηση των κινδύνων που διέπουν τα ανώτατα και ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και μπορεί να απορρέουν από αποφάσεις που λαμβάνουν και αξιώσεις που εγείρονται από αυτές.

δ. Η πληρέστερη εφικτή κατανόηση της ασφαλιστικής κάλυψης Ευθύνης Στελεχών Διοίκησης με όσο το δυνατό απλό αλλά και διαδραστικό τρόπο για τους συμμετέχοντες.

ε. Η ανάπτυξη τεκμηριωμένης επιχειρηματολογίας πωλήσεων, εν σχέσει με την κάλυψη αυτή.

Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017, ενώ το κόστος συμμετοχής ξεκινά από 70 ευρώ. Επιπλέον, το ΕΙΑΣ παρέχει σε όσους επιθυμούν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το σεμινάριο στον χώρο τους μέσω διαδικτύου, τις ίδιες ημέρες και ώρες που πραγματοποιείται το σεμινάριο στην αίθουσα του ΕΙΑΣ, με το ίδιο κόστος.

Περισσότερες πληροφορίες και αίτηση συμμετοχής στο αρχείο D&O LIABILITY_20 & 21.9.2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*