generali logo on door, λογότυπο, είσοδος γραφείων

Αύξηση κερδοφορίας 3,7% για την Generali: Ποιοι οι επόμενοι στόχοι της

της Ελενας Ερμείδου

Σε ένα περιβάλλον που οι μακροοικονομικοί δείκτες βελτιώνονται αλλά τα χαμηλά επιτόκια στην αγορά κεφαλαίων επιμένουν, όπως και η αβεβαιότητα και η μεταβλητότητα, η Genarali θα συνεχίσει να εφαρμόζει τα πλάνα συνετής στρατηγικής με στόχο την αναπροσαρμογή του ασφαλιστικού της χαρτοφυλακίου και την ενδυνάμωση των τεχνικών της δυνατοτήτων.

Στο κλάδο Ζωής, ο Ομιλος θα συνεχίσει ενισχύει πολιτικές λιγότερο ευαίσθητες ως προς τα επιτόκια με μικρότερη απορρόφηση κεφαλαίων. Στο κλάδο Περιουσίας & Ατυχημάτων, που επιδιώκει να καταστεί ηγέτης των Ευρωπαϊκών αγορών, θα συνεχίσει να εστιάζει στην τεχνική κερδοφορία. Συνεχίζει να στοχεύει στην ενίσχυση του διεθνούς του αποτυπώματος μέσω της προαναφερθείσης στρατηγικής, εκλογίκευσης των λειτουργιών του, προσβλέποντας κυρίως στην καλύτερη διαχείρισητων δαπανών. Τέλος, η Generali στοχεύει στην ενίσχυση του εμπορικού του σήματος, στην ενίσχυση των πρωτοβουλιών που αναδεικνύουν την καινοτομία με απώτερο στόχο την διατήρηση του πελατολογίου του, παράλληλα  και την ενίσχυση του.

Οι οικονομικές επιδόσεις του Ομίλου Generali το πρώτο, εξάμηνο 2017

Αριστες επιδόσεις κερδοφορίας και κεφαλαιακής επάρκεια ανακοίνωσε σήμερα 2 Αυγούστου  ο Ομιλος Generali κατά το  πρώτο εξάμηνο του έτους. Οι επιδόσεις επετεύχθηκαν εν μέσω ενός παρατεταμένου περιβάλλοντος χαμηλών επιτοκίων, αλλαγών συνθηκών στις κεφαλαιαγορές, μίας σταδιακής αύξησης των αποδόσεων των γερμανικών ομολόγων και υποχώρησης των spreads στην περιφέρεια του ευρώ.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα € 1,221 εκατ. σημειώνοντας αύξηση  +3,7%, οι αποδόσεις λειτουργικών κερδών στο 13,6% με στόχο >13%. Το λειτουργικό αποτέλεσμα στα € 2,6 δισεκ. σημειώνοντας αύξηση +4,1%. Οι τεχνικές επιδόσεις στο 92,9%  και η αξία των νέων επιχειρήσεων ζωής στα  € 942 εκατ. αυξημένες 52%, με το περιθώριο στο 4,11%. Τα ασφάλιστρα διαμορφώθηκαν στα € 36,6 δισεκ. (-0,8%1). Ανάπτυξη +1,5% καταγράφηκε στο κλάδο Περιουσίας & Ατυχημάτων και στο κλάδο Ζωής οι καθαρές εισροές ξεπέρασαν τα € 5,7 δισεκ.

Αναλυτικότερα:

Το λειτουργικό αποτέλεσμα αυξήθηκε  4,1% στα € 2,588 εκατ.  (€ 2,487 εκατ.  το πρώτο 6μηνο 2016) αντανακλώντας την ανάπτυξη του κλάδου Περιουσίας & Ατυχημάτων, με δείκτη ζημιών και εξόδων προς τα ασφάλιστρα στο 92,9% αλλά και άλλους τομείς κυρίως των άριστων επιδόσεων της  Banca Generali, και κυρίως των υψηλοτέρων εισοδημάτων από τις αγορές κεφαλαίων, από το τομέα της περιουσίας σύμφωνα με τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου του έτους. Το καθαρό τεχνικό περιθώριο στο κλάδο Ζωής υποχώρησε ελαφρά. Οι οικονομικές επιδόσεις αντανακλούν από την άλλη πλευρά το πλαίσιο του περιβάλλοντος των χαμηλών επιτοκίων και τον αντίκτυπο των συναλλαγματικών ισοτιμιών, και από την άλλη πλευρά τα υψηλά πραγματοποιηθέντα κέρδη που καταγράφηκαν στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Ετσι, οι ετησιοποιημένες αποδόσεις λειτουργικών κερδών του Ομίλου έφτασαν το 13,6%, ευθυγραμμισμένες με τους στόχους. Οι καθαρές εισροές παρέμειναν  σε ισχυρά επίπεδα ξεπερνώντας τα 5,7 δισεκ. Η πτώση 23% αντανακλά στην πιο συγκεντρωμένη πολιτική στο underwriting policy των προϊόντων ζωής με στόχο την εξισορρόπηση προς περισσότερο σταθμισμένα προϊόντα σύμφωνα  με τις αποδόσεις προϊόντα.

Η αξία των νέων επιχειρήσεων διαμορφώθηκε στα € 22,941 εκατ.  (-1,6%). Η παραγωγή των προϊόντων ζωής υποχώρησε  -22,6%, ωστόσο αντισταθμίστηκε από την αύξηση των unit linked προϊόντων  +44.3% και των προϊόντων προστασίας των επιχειρήσεων  +8,2%)

Τα συνολικά μεικτά ασφάλιστρα του Ομίλου διαμορφώθηκαν στα € 36,6 δισεκ. σημειώνοντας μικρή πτώση  0,8% σε σχέση με το περασμένο έτος.

Τα ίδια κεφάλαια στα € 23,705 εκατ., σημειώνοντας πτώση  3.4% συγκριτικά με € 24,545 εκατ. στις 31 Δεκεμβρίου 2016. Ο δείκτης Εποπτικών Κεφαλαίων Solvency στο 188% και ο Οικονομικός Δείκτης Solvency στο 207%.

Διαχείριση κεφαλαίων

Τα υπό διαχείριση κεφάλαια του ομίλου σημείωσαν αύξηση 2,3%  στα € 541,3 δισεκ. Ειδικότερα, οι συνολικές επενδύσεις έκλεισαν στα € 482,1 δισεκ., ενώ τα υπό διαχείριση κεφάλαια τρίτων στα € 59,2 δισεκ.

Η επενδυτική πολιτική σταθερού εισοδήματος στοχεύει στην διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου επενδύοντας σε κρατικά και εταιρικά ομόλογα. Στόχος να διασφαλιστούν επαρκείς αποδόσεις παράλληλα σταθμίζοντας το κίνδυνο.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*