Τι πρέπει να έχει στις αποσκευές του ο ταξιδιώτης;

Αφιέρωμα ταξιδιωτική ασφάλιση

της Ελενας Ερμείδου

Είτε για αναψυχή, είτε για λόγους επαγγελματικούς, είτε για σπουδές, ο ταξιδιώτης, ο επαγγελματίας, ο φοιτητής θα πρέπει  να είναι διαθέτει στη βαλίτσα του ένασυμβόλαιο ταξιδιωτικής ασφάλισης. Είναι το συμβόλαιο αυτό που θα τον βοηθήσει να αντεπεξέλθει σε οποιοδήποτε αναπάντεχο γεγονός, είτε βρίσκεται στη χώρα του είτε στο εξωτερικό. Σε κάθε άλλη περίπτωση, ο προϋπολογισμός του ταξιδιού επιβαρύνεται ασφυκτικά.

Πώς αντιμετωπίζεται σε μια ξένη χώρα ένα γεγονός κλοπής, όταν μάλιστα η γλώσσα είναι άγνωστη; Πώς αντιμετωπίζεται μια βίαιη ακύρωση ταξιδιού; Η πρόκληση ατυχήματος κατά την οδήγηση; Η νοσηλεία σε ένα νοσοκομείο μετά από ένα έκτακτο ατυχές συμβάν; Τι γίνεται στην περίπτωση που χρειαστεί να πραγματο- ποιηθούν κάποια ιατροφαρμακευτικά έκτακτα έξοδα ή ακόμα να υπάρξει η ανάγκη επαναπατρισμού;

Τα προγράμματα της ταξιδιωτικής ασφάλισης είναι ει-δικά σχεδιασμένα για όσους ταξιδεύουν συχνά, αλλά και αραιά. Καλύπτουν τις περιπτώσεις ταξιδιωτικού ατυχήματος και αποζημιώνουν, μεταξύ άλλων, και για τους παραπάνω κινδύνους, όπως επίσης και για: απώ- λεια ζωής από ατύχημα, μόνιμη ή μερική ανικανότητα από ατύχημα, απώλεια αποσκευών, καθυστέρηση άφιξης αποσκευών, καθυστέρηση πτήσης κ.ά.

το αφιέρωμα συνεχίζεται….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*