Oliver Bäte: H Allianz γίνεται ψηφιακή

της Ελενας Ερμείδου

Η Allianz ακολουθεί τις τάσεις και διαμορφώνει νέες, μετασχηματίζεται και εισέρχεται δυναμικά στην νέα εποχή δήλωσε στο 44ο Ετήσιο Συνέδριο της Ασφαλιστικής με τίτλο “Disrupt, Debate, Deliver“ο CEO της Allianz SE Oliver Bäte που πραγματοποιήθηκε χτες 24 Ιουλίου στην Νότιο Αφρική.

Η καινοτομία και η ταχύτητα είναι κρίσιμα στοιχεία στην εποχή, τόνισε ο Oliver Bäte, συμπληρώνοντας ότι ο κλάδος ασφαλειών αλλάζει, όπως αλλάζουν και όλοι οι κλάδοι της οικονομίας, από τον αντίκτυπο που προκαλεί σε αυτούς η ψηφιακή τεχνολογία. Οι ανάγκες των πελατών και οι προσδοκίες τους αλλάζουν, θέτουν άλλους στόχους, γεννώνται νέες τάσεις, o ίδιος εξηγεί, διευκρινίζοντας  ότι αυτοματοποιημένες φωνητικές υπηρεσίες, η τηλεματική τα wearables και τα drones μετασχηματίζουν το επιχειρηματικό μοντέλο λειτουργίας των ασφαλιστικών.

Η Allianz, εισερχόμενη σε αυτή την εποχή επαναπροσδιορίζει το μοντέλο λειτουργίας της, επανεξετάζει τις υπηρεσίες που προσφέρει και υιοθετεί μεταξύ άλλων fintech και insuretech τεχνολογίες.

Σκοπεύει να σχεδιάσει εύκολα κατά την χρήση εξατομικευμένα προϊόντα που θα συνοδεύονται από διαφάνεια και ξεκάθαρους όρους σε ό,τι αφορά το κόστος, και την ποιότητα η διανομή των οποίων θα γίνεται μέσα από ψηφιακά κανάλια

Για τον μετασχηματισμό της, η Allianz δαπανά περί τα 700 εκατ. ετησίως.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*