Η Talanx αγοράζει Generali

της Ελενας Ερμείδου

Ενισχύει την θέση της στην Λατινική Αμερική ο Ομιλος Talanx με την εξαγορά της Generali Colombia Seguros Generales S.A. και της Generali Colombia Vida Compañia de Seguros S.A. Με την επικείμενη εξαγορά ο Ομιλος εισέρχεται στην ασφαλιστική αγορά της Κολομβίας και παράλληλα επεκτείνει την παρουσία του σύμφωνα με τους στόχους στην περιοχή της Λατινικής Αμερικής.

Η Talanx συγκεκριμένα αποκτά πάνω το 90% των μετοχών της Generali αντί του ποσοόυ των 30 εκατ. ευρώ. Η ολοκλήρωση της εξαγοράς τελεί υπό την αίρεση των εποπτικών ρυθμιστικών αρχών της Κολομβίας και αναμένεται να κλείσει στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Οι εταιρείες οι οποίες αποκτήθησαν, με τα 8 υποκαταστήματα τους στην χώρα και την έδρα τους στην Bogotá, λειτουργούν στην αγορά από το 1952. Από κοινού οι  Generali Colombia Seguros Generales S.A. και η ασφαλιστική ζωής Generali Colombia Vida Compañia de Seguros S.A. σημείωσαν μεικτά ασφάλιστρα ύψους 59 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τα IFRS και κέρδη προ φόρων ύψους περίπου 2 εκατ. ευρώ το 2016.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις θετική θα είναι η συνεισφορά της εταιρείας στα συνολικά κέρδη μέσα στα επόμενα χρόνια. Περίπου το 70% του χαρτοφυλακίου της ασφαλιστικής εκπροσωπεί ασφάλιστρα περιουσίας και το 30% ασφάλιστρα ζωής.

Η Talanx έχει ήδη παρουσία σε έξι χώρες της  Λατινικής Αμερικής  μέσω του υποκαταστήματος της HDI. Στην περιοχή –στόχο, η Talanx έγραψε έσοδα από  μεικτά ασφάλιστρα 1,5 δισεκ. ευρώ το 2016. Τα κέρδη προ φόρων στα 77 εκατ.

Με το νέο πληθυσμό να αυξάνεται στην περιοχή, η Κολομβία  κατατάσσεται στην κατηγορία των αναπτυσσόμενων χωρών, ειδικά στο κλάδο της λιανικής.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*