ΕΑΔΕ λογότυπο

ΕΑΔΕ: Με Λελεδάκη, Καραβία στην Επιτροπή για το Ενιαίο Μητρώο Διαμεσολαβούντων

Τον Παναγιώτη Λελεδάκη, αντιπρόεδρο ΕΑΔΕ και πρόεδρο ΠΣΑΣ, όρισε η ΕΑΔΕ ως εκπρόσωπό της στην Επιτροπή για τη δημιουργία του Ενιαίου Μητρώου Διαμεσολαβούντων, και αναπληρωτή του τον Γιώργο Καραβία, ειδικό σύμβουλο ΕΑΔΕ.

Όπως είναι γνωστό, ήδη από τον Ν. 190/2006 είχε θεσμοθετηθεί η υποχρέωση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων να δημιουργήσει το ενιαίο Μητρώο Διαμεσολάβησης. Στη σχετική ανακοίνωσή της, η ΕΑΔΕ χαιρετίζει την πρωτοβουλία του προέδρου της ΕΑΕΕ Δημήτρη Μαζαράκη, ο οποίος από την πρώτη ημέρα της θητείας του ενέταξε τις δράσεις για την καταπολέμηση των μαύρων κωδικών στις άμεσες προτεραιότητές του.

«Η απόφαση για τη δημιουργία του ενιαίου μητρώου προκαλεί στους επαγγελματίες του χώρου μας ικανοποίηση γιατί αφενός υλοποιεί την επιταγή και της νέας Οδηγίας IDD, αλλά αφετέρου γιατί λαμβάνει υπ΄ όψιν την πάγια απαίτηση της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, που θεωρεί ότι η καταγραφή όλων των πιστοποιημένων επαγγελματιών θα οδηγήσει στην πάταξη του φαινομένου των μαύρων κωδικών, θα φέρει διαφάνεια στις συναλλαγές και θα λειτουργήσει υπέρ της προστασίας των καταναλωτών» αναφέρει η ένωση διαμεσολαβούντων.

«Η ΕΑΔΕ έχει προ πολλού καταθέσει τις προτάσεις της σχετικά με την μορφή και τα στοιχεία που πρέπει να περιλαμβάνει το μητρώο, ώστε να δίνει τη δυνατότητα στον καταναλωτή να επιβεβαιώνει εύκολα και σε εθνικό επίπεδο ότι συναλλάσσεται με πιστοποιημένο Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή.

»Παράλληλα έχει υποβάλει από το 2014 στην προηγούμενη ηγεσία του Υπ. Ανάπτυξης, αλλά και από τον Οκτώβριο του 2016 στην τωρινή ηγεσία, αίτημα για καμπάνια ενημέρωσης του κοινού από τη Γ.Γ. Καταναλωτή για την υποχρέωση του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή να επιδεικνύει σε κάθε ενημέρωση την εγγραφή του στο Μητρώο.

»Τις προτάσεις αυτές και την εμπειρία της θα συνεισφέρει πλέον και στην Επιτροπή που θα ολοκληρώσει το έργο, έχοντας τη βεβαιότητα ότι η ουσιαστική και τακτική συνεργασία που έχει αναπτύξει με την ΕΑΕΕ θα αποτελέσει το όχημα επίλυσης και άλλων σημαντικών θεμάτων της Αγοράς μας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*