Στο δρόμο κατεβαίνουν τα άτομα με διαβήτη

Αντιμέτωπη και με τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη βρίσκεται η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ. Μετά τους Φαρμακοποιούς, που ανακοίνωσαν αναστολή της πίστωσης για τη χορήγηση ιατροτεχνολογικού υλικού, όπως τα αναλώσιμα του διαβήτη, από 1ης Αυγούστου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) διοργανώνει κινητοποίηση κατηγορώντας τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ πως κωφεύει στο αίτημα για συνάντηση.

Η Ομοσπονδία έχει ζητήσει συνάντηση με τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να συζητηθούν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με διαβήτη και όσα προβλέπεται να ακολουθήσουν. Ωστόσο, απάντηση μέχρι σήμερα δεν έχουν λάβει. Έτσι απευθύνουν ανοικτό κάλεσμα προς όλα τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη σε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ.

Ειδικότερα, καλεί στις 27 Ιουλίου όλους όσοι πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη και τους γονείς παιδιών με σακχαρώδη διαβήτη να συγκεντρωθούν έξω από τον αυλόγυρο των γραφείων του ΕΟΠΥΥ (Αποστόλου Παύλου 12, Μαρούσι) στις 10:00 π.μ., προκειμένου να απαιτήσουν συνάντηση με τους επικεφαλής του Οργανισμού.

«Πρέπει να δοθεί λύση τώρα στα προβλήματα που δημιούργησε ο ΕΟΠΥΥ σε 1.000.000 ανθρώπους με σακχαρώδη διαβήτη στη χώρα μας», καταλήγει το κάλεσμα της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*