Μαθήματα Α΄ Βοηθειών μέσω e-learning από τον ΕΕΣ

Ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών πρόκειται να υλοποιήσει το επόμενο διάστημα ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (ΕΕΣ), ο οποίος θα συνεργαστεί γι’ αυτό το σκοπό με την εταιρεία SQLearn, που δραστηριοποιείται στις εφαρμογές ηλεκτρονικής εκπαίδευσης.

Ο ΕΕΣ κάθε χρόνο εκπαιδεύει εκατοντάδες πολίτες στην παροχή Α΄ Βοηθειών και, με δεδομένο τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν στη διάσωση της ανθρώπινης ζωής, φιλοδοξεί μέσω αυτής της συνεργασίας να διευρύνει την πιστοποίηση φορέων και ιδιωτών.

Το καινοτόμο πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με βάση το πρωτογενές υλικό που θα παράσχει ο ΕΕΣ, ενώ η SQLearn θα αναλάβει να το αναπτύξει ψηφιακά. Τα μαθήματα θα καλύψουν διεξοδικά τις εξής ενότητες:

  • Βασικές Αρχές Πρώτων Βοηθειών και Διάσωσης
  • Αντιμετώπιση Τροχαίου Ατυχήματο
  • Βασική Υποστήριξη Ζωής
  • Αιμορραγίες και Τραύματα
  • Μυοσκελετικές Κακώσεις
  • Προβλήματα από την Έκθεση στο Περιβάλλον
  • Αντιμετώπιση Επειγόντων Περιστατικών

Την ικανοποίησή του για την προαναφερόμενη συνεργασία εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΕΕΣ Dr. Αντώνιος Αυγερινός, υπογραμμίζοντας ότι αυτή υπαγορεύεται από τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής.

«Η πιστοποιημένη γνώση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στις Πρώτες Βοήθειες μπορεί τώρα να γίνει διαθέσιμη πιο εύκολα και απλά σε όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες που θέλουν να αποκτήσουν μια σημαντική δεξιότητα, ώστε να φανούν χρήσιμοι στους οικείους τους αλλά και σε κάθε συνάνθρωπο που θα αντιμετωπίσει κίνδυνο για τη ζωή του» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Ο ΕΕΣ, ο μεγαλύτερος και αρχαιότερος ανθρωπιστικός Οργανισμός, έχοντας εκπαιδεύσει χιλιάδες εθελοντές από την ίδρυσή του έως σήμερα, είναι σε θέση με το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα να διευρύνει τον αριθμό των πιστοποιημένων πολιτών, αξιόπιστα, έγκυρα και με βάση τις προδιαγραφές που προβλέπονται διεθνώς» πρόσθεσε καταλήγοντας ο κ. Αυγερινός.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*