ΕΕΑ: Προσφορά τροφίμων στον Δήμο Αθηναίων

Η κοινωνική δράση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για την ανακούφιση ευπαθών ομάδων συνεχίστηκε την Τρίτη 11 Ιουλίου 2017 με την παράδοση σημαντικής ποσότητας τροφίμων (34 παλέτες) στον Δήμο Αθηναίων, όπου οι ανάγκες στήριξης πολιτών που στερούνται βασικών αγαθών είναι πολύ μεγάλες.

Η παράδοση έγινε στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου Αθηναίων, παρουσία του δημάρχου της πόλης Γιώργου Καμίνη, ο οποίος υποδέχθηκε και ξενάγησε τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννη Χατζηθεοδοσίου στους χώρους της δομής.

Παρέστησαν ακόμη η Ελένη Κατσούλη, πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, ο Κωνσταντίνος Λάμπρου, μέλος ΔΣ ΕΕΑ και πρόεδρος του Τμήματος Υπηρεσιών του ΕΕΑ, και ο Παναγιώτης Λελεδάκης, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ασφαλιστικών Συμβούλων (ΠΣΑΣ), με τη συμβολή του οποίου έγινε η παράδοση των τροφίμων.

Ο κ. Καμίνης ευχαρίστησε τον κ. Χατζηθεοδοσίου και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών για τη «μεγάλη προσφορά στον Δήμο Αθηναίων» και ανέφερε ότι στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας εξυπηρετούνται 27.000 πολίτες για είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα, παιχνίδια, ενώ λειτουργεί και Κοινωνικό Πλυντήριο.

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών ευχαρίστησε επίσης από την πλευρά του τον κ. Καμίνη για τη συνεργασία, εξήρε το έργο του Δήμου Αθηναίων για τη στήριξη τόσο μεγάλου αριθμού πολιτών μέσω μιας πολύ οργανωμένης δομής και δήλωσε την πρόθεση του ΕΕΑ να σταθεί δίπλα στο δύσκολο έργο του Δήμου.

Η συγκεκριμένη δράση του ΕΕΑ αφορά 8 δήμους της Αττικής και ήδη τα τρόφιμα έχουν παραδοθεί -πέραν του Δήμου Αθηναίων- στους δήμους Περιστερίου, Αγίων Αναργύρων, Καισαριανής, Νέας Ιωνίας, Χαϊδαρίου και Αγίας Βαρβάρας, ενώ τις επόμενες μέρες θα γίνει η παράδοση και στον Δήμο Καλλιθέας.

Η πρωτοβουλία του ΕΕΑ, που, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, αποτελεί «δείγμα της ευαισθησίας των επιχειρήσεων για τις σημαντικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλοί συμπολίτες μας», δεν σταματά εδώ, αλλά θα συνεχιστεί με νέες δράσεις από τον Σεπτέμβριο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*