H EKOL Logistics ψάχνει για ασφαλιστικές συνεργασίες

της Ελενας Ερμείδου

Νέες ασφαλιστικές συνεργασίες επιδιώκει να συνάψει η Ekol Logistics στην Ελλάδα με στόχο  να μεταφέρει το κίνδυνο των πελατών της στην αγορά ιδιωτικής ασφάλισης. Μεταξύ άλλων, μέσα από τις νέεες συνεργασίες της στόχος της είναι να προσφέρει καλύψεις και εξασφαλίσεις ακομα,και σε μικρούς πελάτες που έχουν στηρίξει την εταιρεία δήλωσε στο IW o Country Manager της EKOL Logistics Δημήτρης Μπατακάκης.

Η EKOL, εταιρεία, 3 PL, με παρουσία σε 15 χώρες, φέρεται να συνάπτει συνεργασία με τα Lloyds, ωστόσο, όπως ο ίδιος δήλωσε τα Lloyds απευθύνονται κυρίως σε μεγάλους πελάτες με υψηλή οικονομική ευρωστία που έχουν την δυνατότητα να διακινούν μεγάλους όγκους εμπορευμάτων. Ετσι,  οι απαλλαγές στο συμβόλαιο μπορεί να είναι βάσει συμφωνίας τα 2.000 ευρώ. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να καλύψει τους λογαριασμούς μικρών πελατών οι οποίοι δεν συγκεντρώνουν όγκους μεγάλους. Τούτων δοθέντων η EKOL αναζητά συνεργασίες με ασφαλιστικές υπό την μορφή πιθανά κοινοπραξιών όπου θα μοιράζεται ο κίνδυνος που αναλαμβάνουν και κάποιες θα είναι διατεθειμένες να αναλάβουν και μικρούς πελάτες.

Η EKOL διαθέτει περισσότερα από 5.500 φορτηγά, 6 πλοία Ro-Ro και χρησιμοποιεί 48 block τραίνα εβδομαδιαίως. Η Ekol Logistics πρόσθεσε την Ελλάδα στο δίκτυό της στις 4 Ιουλίου 2012.

Η εταιρεία παρέχει μεταφορές από και προς την Ευρώπη, κυρίως οδικώς με συνδέσεις για περισσότερους από 15 προορισμούς. Χάρη σε αυτόν τον σύντομο χρόνο διέλευσης, η Ekol Ελλάδος βοηθά στην ανάπτυξη και την εξέλιξη των Ελλήνων επιχειρηματιών στο σημερινό ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Μεταξύ των στόχων της η σιδηροδρομική σύνδεση της Ευρώπης με τα λιμάνια του Λαυρίου και Θεσσαλονίκης και με τους τερματικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς του Ασπροπύργου και του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Στην διάρκεια του τρέχοντος έτους η Ekol θα επεκτείνει τις θέσεις της σε πολλές ελληνικές πόλεις που θα καλύπτουν όλη την ηπειρωτική Ελλάδα και θα παρέχει άμεση εξυπηρέτηση μέσα σε 24 ώρες με δικό της δίκτυο. Η εταιρεία διαθέτει επίσης γραφείο στο λιμάνι του Λαυρίου, κοντά στην Αθήνα, για τις της δραστηριότητες των δικών της πλοίων που συνδέουν την Ελλάδα με την Τουρκία και την Ευρώπη μέσω του λιμένα της Τεργέστης στην Ιταλία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*