Παραδείγματα-υπολογισμοί και προϊόντα ιδιωτικών συντάξεων -Eurolife

Αφιέρωμα συντάξεις μέρος στ’

του Νίκου Σακελλαρίου

Η Eurolife, που πλέον αποτελεί μέλος του ομίλου Fairfax, στοχεύει στην εξειδίκευση σε συνταξιοδοτικά-αποταμιευτικά προϊόντα για τους ασφαλισμένους της. Χρησιμοποιώντας τα δικά της επενδυτικά μοντέλα, μπορεί να προσφέρει συνταξιοδοτικά προϊόντα τα οποία θα ταιριάζουν σε κάθε ανάγκη και σε κάθε εισόδημα.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποταμιευτικού προϊόντος και υπολογισμού της σύνταξης είναι: για νέο άνθρωπο ηλικίας 17 ετών που αρχίζει να αποταμιεύει (είτε μόνος του είτε με γονική συνεισφορά) 100 ευρώ κάθε μήνα, με στόχο να ωριμάσει το πρόγραμμα σε ηλικία 65 ετών.

Βάσει του προγράμματος Eξασφαλίζω το μέλλον μου της Εurolife διαμορφώνονται τα εξής στοιχεία:

Διάρκεια Αποταμίευσης                    48 έτη

Εγγυημένο κεφάλαιο λήξης              167.788,82 ευρώ

Ενδεικτικό αποθεματικό μερισμάτων 22.488,08 ευρώ

Ετήσιο ασφάλιστρο πρώτου έτους    1.200,00 ευρώ

Μηνιαίο Ασφάλιστρο πρώτου έτους  100,00 ευρώ

Παροχές/καλύψεις

*Εγγύηση κεφαλαίου στη λήξη του συμβολαίου

*Καταβολή επιπλέον ποσού εφόσον επιτευχθεί αποθεματικό μερισμάτων.

*Αναπροσαρμογή των ασφαλίστρων κατά 3% επί των ασφαλίστρων του εκάστοτε προηγούμενου ασφαλιστικού έτους, ώστε να ενισχύεται, σταδιακά, η αποταμιευτική σας προσπάθεια.

*Δυνατότητα να μας ζητήσετε προσαρμογή των αρχικά προγραμματισμένων καταβολών τόσο για τις καλές όσο και για τις δύσκολες στιγμές της ζωής. Πιο συγκεκριμένα, εφόσον το γραπτό αίτημά σας γίνει αποδεκτό, μπορείτε να:

  • αυξήσετε την τακτική καταβολή, µε στόχο την ενίσχυση του τελικού ποσού (ισχύει για μία φορά ανά ασφαλιστικό έτος και μετά τη συμπλήρωση του πρώτου ασφαλιστικού έτους),
  • µειώσετε την τακτική καταβολή αν τα οικονομικά σας αλλάξουν (ισχύει για μία φορά ανά ασφαλιστικό έτος και μετά τη συμπλήρωση του πρώτου ασφαλιστικού έτους),
  • «αναβάλλετε» την ημερομηνία καταβολής της δόσης του ασφαλίστρου, καθώς αν καθυστερήσει η καταβολή μίας δόσης, μπορείτε να την πραγματοποιήσετε εντός τριών μηνών από την ημερομηνία οφειλής της (ισχύει για μία φορά ανά ασφαλιστικό έτος),
  • μειώσετε το ασφάλιστρο σε 10 ευρώ τον μήνα σε περίπτωση ακούσιας ανεργίας και για όσο χρονικό διάστημα αποδεδειγμένα διαρκεί αυτή,
  • πραγματοποιήσετε έκτακτες εφάπαξ καταβολές όποτε έχετε κάποιο επιπλέον ποσό να διαθέσετε, εφόσον έχουν καταβληθεί τα πληρωτέα ς εκείνη τη στιγμή ασφάλιστρα.

*Δυνατότητα ολικής εξαγοράς του συμβολαίου μετά τη συμπλήρωση του δεύτερου ασφαλιστικού έτους του προγράμματος ή μερικής εξαγοράς των έκτακτων καταβολών (εφόσον υφίστανται) σε ποσοστό έως 50% και έως μία φορά ανά ασφαλιστικό έτος, μετά τη συμπλήρωση του τρίτου ασφαλιστικού έτους του προγράμματος.

*Σε περίπτωση απώλειας ζωής του ασφαλισμένου πριν από τη λήξη του συμβολαίου, επιστρέφονται τα καταβληθέντα καθαρά ασφάλιστρα και καταβάλλεται το τυχόν αποθεματικό μερισμάτων στους δικαιούχους που ορίζονται στο ασφαλιστήριο.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*