Generali: Ανοίγει την πόρτα της στη νέα γενιά ταλέντων

Την ευκαιρία να περάσουν μία ολόκληρη ημέρα με τα στελέχη της Generali είχε η ομάδα των νέων, φιλόδοξων αποφοίτων που φιλοξενήθηκαν στα γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα στις 14 Ιουνίου.

Υποστηρίζοντας τη νεανική επιχειρηματικότητα και την πρόσβαση των νέων στην αγορά εργασίας, η ασφαλιστική συμμετείχε και φέτος στον θεσμό των Business Days, που διοργανώνονται στο πλαίσιο του ετήσιου Πανοράματος Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας από τον Ιορδάνη Λαδόπουλο, καθηγητή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ).

O διευθύνων σύμβουλος της Generali Παναγιώτης Δημητρίου μοιράστηκε με τους νέους την καθημερινότητα ενός CEO, επισημαίνοντας τη σημασία της ομαδικότητας και της ικανότητας να αναλαμβάνει κανείς πρωτοβουλίες και αποφάσεις κατά την εκτέλεση εργασιών. Απευθυνόμενος στη νέα γενιά υποψηφίων τόνισε: », δίνοντας στους εργαζομένους της ευκαιρία για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους».

Τις ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης στον ασφαλιστικό κλάδο, ο οποίος αναμορφώνεται συνεχώς, ανέδειξαν με τη σειρά τους ο Γιάννης Σίνος, διευθυντής Risk, Αναλογιστικού και Αντασφαλιστικού, και ο διευθυντής Πωλήσεων Άγγελος Μπεφών. Όπως τόνισε ο κ. Μπεφών, «η ασφαλιστική αγορά έχει χώρο για τη νέα γενιά στελεχών, τα οποία θα μπορέσουν, μέσα από την υψηλή εξοικείωσή τους με την τεχνολογία και το ευρύ φάσμα γνώσεών τους, να συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό της αγοράς». Ο κ. Σίνος αναφέρθηκε στο άγνωστο για πολλούς επάγγελμα του αναλογιστή, το οποίο γνωρίζει διεθνώς αυξημένη ζήτηση στην αγορά εργασίας και πρόκειται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στον κόσμο της οικονομίας και του επιχειρείν τα επόμενα χρόνια.

Απευθυνόμενος στους αποφοίτους, ο Τάκης Βασιλόπουλος, Chief Technical Manager, τους προέτρεψε να δουν την κρίση ως ευκαιρία για την προσωπική και επαγγελματική τους ανάπτυξη. Όπως τόνισε: «Όταν προκύπτουν προβλήματα, αναδεικνύονται παράλληλα και νέες λύσεις. Κι όταν είσαι εξωστρεφής και συνεχίσεις να αναπτύσσεσαι, θα έχεις την ευκαιρία να είσαι εσύ αυτός που θα δώσει την κατάλληλη λύση, κατακτώντας ένα νέο μερίδιο αγοράς. Αυτό έχει καταφέρει κι η Generali, παρά την οικονομική κρίση. Η αναζήτηση των ευκαιριών και των οργανισμών που τις μετατρέπουν σε ανάπτυξη είναι και το δικό σας προσωπικό στοίχημα».

Τέλος, η διευθύντρια ΗR Μαρία Καμπανέλλου περιέγραψε  στους αποφοίτους τα κύρια σημεία μιας επιτυχούς παρουσίασης των προσωπικών τους δεξιοτήτων και περιέγραψε το προφίλ και τις σύγχρονες διαδικασίες αξιολόγησης ενός εργαζόμενου. Επίσης, υπογράμμισε ότι μια σύγχρονη εταιρεία όπως η Generali προσφέρει ένα ευέλικτο εργασιακό περιβάλλον και συνεχείς ευκαιρίες ανάπτυξης και εκπαίδευσης, που συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάδειξη νέων ταλέντων.

Η ημέρα έκλεισε σε πολύ θετικό κλίμα, με παράθεση μίνι γεύματος, κατά τη διάρκεια του οποίου τα στελέχη της Generali αντάλλαξαν απόψεις με τους αποφοίτους, απάντησαν στις ερωτήσεις τους και μοιράστηκαν την προσωπική τους εμπειρία για επιτυχή επαγγελματική ανέλιξη.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Πηγή: Ιάκωβος Διζικιρίκης / Grey Images

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*